Az upfronts kapcsán, részletesen

A legutóbbi híreket próbálom most kiegészíteni, ugyanis a reggeli posztom óta megjelent vagy harminc cikk a Sci Fi Channel sajtótájékoztatójáról, köztük kettő magyarul is, ezért van mit bepótolni hírek terén.

Első és legfontosabb, hogy Dave Letterman show-ja ma este kerül adásba, benne a top tíz okkal, hogy miért érdemes Battlestar Galacticát nézni. Maga a tíz indok itt lesz majd olvasható, ha minden igaz (most még nincs ott semmi, nyugi). A műsor éjjel 11:30-kor kerül adásba ET/PT időzónák szerint, ami 5 és 8 óra eltérést jelent hozzánk képest. Tehát ha jól számolom, közép-európai idő szerint 4:30-kor vetítik a keleti parton az anyagot. Anubys kommentelő kollégától megtudhattuk, hogy például használhatjuk a TVU és a TvAnts programokat az élő adás megtekintéséhez.

A Battlestar Galactica Revealed című összefoglalót pedig mindenképp érdemes megtekinteni, a Battlestar Wiki engedélyt kapott a teljes videó leközlésére, úgyhogy náluk is elérhető már az anyag.

Térjünk is át az upfrontsra, előbb a nemspoileres hírekkel, aztán a tovább mögött a többivel.

  • Nemcsak Ronald D. Moore, hanem Edward James Olmos is beül a rendezői székbe a negyedik évad egyik hátralevő részének forgatásán. Ez már a harmadik epizódja lesz a sorban.
  • Aaron Douglas az egyetlen, aki úgy döntött, hogy kicsit másképp fogja játszani a karaktere (Tyrol) cylonos pillanatait.
  • Ugyanő elmesélte, hogy a kelleténél kicsit hamarabb rájött, hogy mivé akarják változtatni az írók az utolsó részben. "Valaki" házában járt vendégségben, amikor meglátott pár szertehagyott jegyzetet. Az egyik éppen a fináléval volt kapcsolatos, ő fölkapta, berohant a vécébe és magára zárta az ajtót, és ott olvasta el az egészet. Három hónapig kellett volna titkolnia, hogy tudja, hogy ő is cylon, de végül inkább szemtől szemben megkérdezte Moore-ékat, hogy mi is van most a főnökkel.
  • A Sci Fi Channel átalakította a Sci Fi Rewind nevű webes videószolgáltatását. Havonta hárommillió látogatójuk van, akik biztos örülnének, ha komplett epizódokat nézegethetnének a honlapon, ráadásul a sztrájknak köszönhetően ez most már az írók javát is szolgálja. Így online fog debütálni a negyedik évad premierje is (nyilván csak amerikaiaknak, de hogy fizetős lesz-e, az nekem nem világos), valamint láthatóak lesznek újabb webizódok is.
  • Csomó kép az upfrontsról itt.

És akkor a spoileres hírek:

  • A sorozat fináléjával a nem az összes, de a legtöbb szálat el fogják varrni. Edward James Olmos szerint keserédes befejezés lesz.
  • A sztoriterveken a sztrájk is változtatott valamicskét, ugyanis Moore-nak volt ideje gondolkodni a kényszerszünet alatt.
  • Igaz, a sorozatra jellemző, hogy néhány rész erejéig elő-elővesznek bizonyos vitás témákat, de ez alkalommal Moore és Eick csak simán hagyták, hadd folyjanak a történések a maguk medrében. Nem kerestek semmi aktuálpolitikai vagy egyéb kérdést, amit körbejárhattak volna, csak végigvitték a meglévő cselekményszálakat. Tessék, lehet örülni.
  • Nem egy haláleset várható a negyedik évadban, és Olmostól tudjuk, hogy búcsúzni fogunk néhány nagyon kedves és régi szereplőtől is.
  • Baltarról az égvilágon semmit sem lehetett elárulni, csak azt, hogy egyfajta kultusszal kerül majd kapcsolatba az új szezonban. Tegye föl a kezét, akit ez meglepetésként ért.
  • Hogy ki az utolsó cylon? Az még az első tíz, már leforgatott részben ki fog derülni, ha minden igaz. Olmos viccelődött, hogy az ő szerződésében benne van, hogy "nem cylon". Mikor Ron Moore komolykodva megjegyezte, hogy mégis, ki maradt egyáltalán, aki lehet még cylon, egyedül Katee Sackhoff dugta fel bátortalanul a kacsóját. Persze nem gondolták komolyan, de aki akar, spekuláljon rajta.
  • Az persze nyilvánvaló, hogy a visszatérése után az egész flotta cylonnak fogja tartani Starbuckot.
  • Moore igazolta, hogy vannak hasonlóságok Baltar és Starbuck kapcsolatában a cylonokkal, sőt, a kettejük sorsa találkozni is fog az évad során.

Ha lesz még valami, update-elem a posztot, érdemes figyelni.