Bréking: és tényleg dolgoznak az írók (update)

Mrs. Ron, azaz Ronald D. Moore felesége jelentette be a scifi.com fórumán:

It is official. The BSG writing staff spent their day yesterday working on the rest of the season. They're back.

A chud.com kicsit részletesebben mondja el ugyanezt. A lényeg, hogy a forrásaik szerint Sci Fi Channel beszélt Ron Moore-ral, és megmondták, hogy igénylik a leforgatatlan részeket is. Ez mondjuk ellentétes a legtöbb csatorna attitűdjével (és a vállgazdból jól megtanult profitmaximalizáló stratégiával), ugyanis sokan megragadták az alkalmat, hogy a nézettségben szarul teljesítő műsoraikból ne kérjenek inkább többet. A BSG azonban, nézettség ide vagy oda, vissza fog térni.

Filmfölde híres Mark Verheidenjei a leghitelesebb belső forrásunk, hiszen az emberünk ott ül az írók termében. Elmesélte, hogy a legutóbbi munkanapjuk azzal telt, hogy újranézték a negyedik évad tizenegy leforgatott részét, hogy visszakerüljenek a kerékvágásba, aztán máris elkezdik brékelni a sztorikat, ahogy ők mondják. A beszámolója szerint minden maradt a régiben az irodában, és egyébként Vancouverben is, vagyis túl sok időbe nem fog telni, mire újra összekapják a díszleteket.

UPDATE #1: Jane Espenson is megírta ugyanezt a saját blogján. Igazából csak azért említem ezt, mert mint kiderült, eddig több epizódot is ő maga írt a készen levők közül.

A színészek szerződésébe viszont nem kalkulálták be a három hónapos téli szünetet, úgyhogy azokat újra kell tárgyalni, de emlékezzünk, Ron Moore állította, hogy minden színész biztosította őket afelől, hogy szívesen visszatérnek leforgatni a hátralevő pár részt, ha törik, ha szakad.

Na szóval, úgy néz ki, végül is tizenegy részünk van a dobozban. Ezt erősíti meg a Battlestar Wiki is (de barom vagyok, hogy eddig nem néztem meg), és igen, a tizenegyedik rész kliffhengerrel végződik, vagyis amúgy is be volt tervezve oda az a szünet. Még egyszer jelzem, hogy ha valahol azt olvassátok netalántán, hogy ennél több részt forgattak eddig, akkor az vagy téves információ, vagy belekalkulálták a Razort is. Ugyanis a tavaly őszi film képezi a negyedik évad első két részét hivatalosan. A negyedik évad premierje ezért a 403-as produkciós számot viseli.

Ergó kilenc részt kell még megcsinálniuk. Slussz, pássz.

UPDATE #2: Michael Hinman beszélt Edward James Olmosszal, aki annyit mondott, hogy tutira vissza fog térni a sorozat. Eszerint a színészeket is sikerült összerántani, valószínűleg. A forgatás március végén kezdődhet, addig nyilván borítékolnak pár forgatókönyvet.