Razor Flashback: II. rész

Kezdjük ismét magával az epizóddal (figyelem, előtte-utána promók találhatók):

Nagyszerű, máris kezd valami beindulni. Az első jelenetben Adamát látjuk végigsétálni a Galactica folyosóján, néhány, az Eredeti Sorozatból átvett jelmezben flangáló ember között, majd beleszaladunk az előző részben megismert Jaycie-be… Istenem! Túl jók a Battlestar Galactica sminkesei. Másfél perc alatt lesokkoltak.

Egy pilóta, feltehetően Banzai osztagparancsnok, már sürgeti hősünket, aki még megígéri a lánynak, hogy nem lesz baj, ám mikor beszáll a Viperjébe, már látja, hogy hordágyon viszik el őt. Nem tudjuk, mi lett a sorsa, Adama arca azonban elárulja, mekkora düh tombol benne.

Nico Cortez eddig hitelesen nyújtja a fiatal Adama szerepét, nem tudom, hogy mennyire tudatos, mennyire megbeszélt ez, de az arckifejezése, a hanghordozása, és persze a premier plánban bemutatott szájmozgása mind Edward James Olmost idézik. Kráterarc, villogó kék tekintet, reszelős hang, minden tökéletes. "Let's Do This!" – mintha csak a Vénembert hallanánk.

Tehát William 'Husker' Adama végre Viperben ül. Ezzel félig-meddig már teljesült a rajongók álma (majd akkor fog teljesen, ha egyszer EJO maga is beszáll a pilótafülkébe). Nagyon remélem, a következő részben valami kisebbfajta CGI-orgiát varázsolnak elénk, régi Raiderekkel, jégbolygóval, mindennel. Már nem sokat kell rá várni.

Én most megyek, kávét főzök, majd ledarálok pár BSG részt (basszus, egyszerűen nem találok olyan új sorozatot, amivel el tudnám ütni az időmet ehelyett), és talán rászánom magam pár bepótlásra váró epizódmustrára.

Itt ragadnám meg az alkalmat arra is, hogy szóljak: megjelent a harmadik évadhoz szerkesztett Hivatalos Segédanyag (Official Companion, na). Nem mintha bárki meg akarná venni minálunk, de az előszavát, amelyet Jamie Bamber írt, valaki beszkennelte, úgyhogy lehet olvasni.