HDTV-éltetés, Six és Starbuck-spoilerek

Akkor kezdjük a nem spoileres dolgokkal:

  • A HR-HDTV tényleg kurva jó minőség. A Sky One ugyanis ilyen felbontásban is sugározza a műsorát, és ebben érdemes igazán BSG-t nézni. Gyengébbek kedvéért elárulom, a HR-HDTV az High Resolution-High Definition TV-t jelent. Ugyan a két CD-s SFM-kiadásnak szerintem kicsit halk a hangja, de a 960×528-as felbontás mindenért kárpótol. Alig várom, hogy teljes szépségükben kiélvezhessem az Exodus fantasztikus CGI-jeleneteit (a második részét adják jövő héten).

Ennyit a spoilermentességről, jöjjenek a fontosabb hírek (kijelölésre előbukkannak):

  • A TVGuide publicistája, Michael Ausiello megcáfolta azt a pletykát, hogy Starbuck Cylon lenne. Lehet, hogy ő is a Cort és Fatboy-féle interjúból szedi a megállapítását, de mindenesetre elég tényszerűen közölte a hírt.
  • Tricia Helfer a Sci Fi Wire-nek (a tévécsatorna netes hírszolgálatának) nyilatkozva elmondta, hogy a karaktere(i) elég nagy kihívások elébe néznek a közeljövőben. Konkrétan Caprica Six olyasmit fog tenni, amit a Cylon társai nem néznek jó szemmel – hasonló lépésre szánja el magát, mint Athena, aki eleddig az egyetlen modell, akit elfogadtak az emberek. Úgyhogy nemsokára a drága Baltarja fölött anyáskodó Six helyett újból a határozott, odacsapós Sixet fogjuk látni. Hurrá.