3×12 – Rapture

Rendezte: Michael Rymer

Írta: David Weddle & Bradley Thompson

Időpont: 2007. január 21.

Történet: Adama admirális a Jupiter Szeme fölötti patthelyzetben azzal fenyegeti a Cylonokat, hogy nukleáris csapást még az algabolygóra. Eközben Lee odalent úgy dönt, mentőcsapatot küld Karáért, Andersszel való ellentéte pedig tovább fokozódik.

Helo és Athena megpróbálják rávenni Adamát, hogy engedélyezzen a számukra egy Hera megmentésére kitervelt akciót. D'Anna Biers tovább kutatja az igazságot az öt ismeretlen Cylon modellről, a naprendszer csillaga pedig továbbra is a felrobbanás veszélyével fenyeget.

 

 

Személyes vélemény: Nna, hát össze fogjuk magunkat szarni ettől a résztől. A nemrégiben méltatott szerzőpárost dicséri ez az epizód is, de nem kell régre visszamennünk, hogy belássuk, mennyire jók ők: az Exodust láthattuk tőlük legutóbb, ami pedig nagyon ütött. A rendezőnk Michael Rymer, aki már az Eye of Jupiterben is megmutatta, hogy kell egy sivár kanadai tájból algabolygót varázsolni, bár róla enélkül is tudjuk, hogy a legjobb.

Úgy néz ki, ebben a részben nagyjából véglegesedik Lee új szerepe a legénységben, amiről Ron Moore beszélt: egyre inkább nyeregben van a földi alakulatok irányításában, így lesz végül pilótából tengerészgyalogos. Pedig hú, de örültem volna, ha Sam Anderst helyezték volna pozícióba. Bízom benne, hogy gyorsan lezárják a szerelmi négyes sztoriját is, így önmagában azért annyira tényleg nem vagyok rá kíváncsi.

De mi lesz a Jupiter Szeme? Érjenek már véget a találgatások, alig bírok várni. Összefüggéseket akarok látni. Mit keresnek egy időben egy helyen a Cylonok és az emberek? Magyarázatot akarok. Misztikumot, CGI effektet, útjelzőt a Földhöz, Cylon mizériát, Baltar-Krisztus passióját. Csak ennyit.