Rövidek, érdekesek (3)

  • A TV Guide után a Futon Critic is értékelte a tavalyi év tévés produkcióit. Ők 2006 ötven legjobb sorozat-epizódját gyűjtötték össze, és a TV Guide-dal ellentétben ők merték is rangsorolni a kiválasztottjaikat. A Battlestar mindjárt két epizóddal került be az ötvenes listába, a második évados Lay Down Your Burdens második része a 13. helyezést érte el, míg az Exodus második fele első helyezett lett. "This is what TV should be", írja a szerző a Galactica légköri ugrását és a Pegasus kamikáze-akcióját méltatva. A sorozat egyébként ezzel három helyet ugrott előre a tavalyi értékeléshez képest, amikor a 33-mat hozták ki negyediknek.
  • Az iFMagazine.com leközölte a Jamie Bamberrel, azaz Apollóval készített interjú második felét. Tényleg érdekes, amiket a Kara-Lee és az Adama-Lee kapcsolatról mond, valamint megosztja saját elképzeléseit a sorozat befejezésével kapcsolatban is. Nem éppen élményrontó a cikk, tessék nyugodtan belevágni.
  • A brit SkyOne-on ma este sugározzák a harmadik évad premierjét, ami azért jó hír, mert a kispénzű Sci Fi Channellel ellentétben ők HDTV-ben is adják a műsorukat. Így a jelenlegi, sima tévé-felbontásról felnagyított és szélesvásznúra vágott verzió helyett talán élvezhetjük majd szebb képpel is a részeket. Amennyiben egy kedves angol fiatalember berippeli és seedeli nekünk.
  • Nemrég megjelent a Battlestar Galactica: Zarek című képregény, amelyben a méltatlanul hanyagolt Richard Hatch-karakterrel ismerkedhetünk meg közelebbről. Igyekszem ezt is beszerezni majd, ahogy az eddigi számokat. Remélem, azoknál jobb lesz, mert eddig nem láttam értelmét méltatni őket a blogban.