Előre ihatunk a medve bőrére?

Úgy tűnik, a Sci Fi Channel tényleg szereti a Battlestar Galacticát. Még fogalmuk sincs, hogy fog muzsikálni a sorozat a vasárnapi időpontban, de már az új évad megrendelését fontolgatják.

A SyFy Portal belső információi szerint ugyanis a csatorna valószínűleg még azelőtt, hogy a sorozat január 21.-én az új műsorsávban bemutatkozna, hivatalosan is bejelenti az igényétt a folytatásra. A csökkenő nézettség ellenére a produkció kritikai visszhangja cseppet sem romlott, a programigazgatók pedig főleg erre építhettek, amikor úgy döntöttek, hogy megnyitják a vasárnap esti műsorsávot neki. Bízva a The Dresden Files várhatóan erős felvezetőjében, valamint a nézőkben, akik ezúttal talán szívesebben kapcsolnak majd egy elismert sci-fi műsorra, mint bárhova máshova, ők máris szeretnék bebiztosítani magukat, a rajongókat és a készítőket, hogy lesz negyedik évad is.

 

Ugyanakkor a Caprica címet hordozó spinoff egyelőre nem számíthat hasonlóan kesztyűs kezű bánásmódra. A csatorna nem igazán sietteti a bemutatását, részben az előkészületek lassú haladása miatt, részben a még bizonytalan hátszél miatt, melyet az anyasorozattól kaphatna. A szeptemberre pakolt szezonpremier, a Sci Fi Friday főműsorává emelése, majd a vetítési időpont variálása mind-mind arra utalnak, hogy a csatorna komolyan bízik a BSG-ben, és azt a kritikusok szerint is megérdemelt státuszra szeretné emelni a köztudatban. A Caprica csak ezután lehetne életképes, mint egy jól bevált márkanév újabb terméke.

A sok hír ellenére azonban még abban sem lehetünk biztosak, hogy egyáltalán valaha is a képernyőre kerül a Caprica: a Sci Fi Channel rendszeresen elkiabálja a terveit, és meggondolatlan bejelentéseket tesz, melyekből aztán semmi sem lesz; bár a spinoffok felfuttatásával egészen jól áll, ha csak a Stargate franchise-t nézzük. Ha a hírekben bízhatunk, akkor 2008-ig semmiképp sem számíthatunk kézzelfogható eredményre ezen a téren. Egyelőre elég is, ha minden bizodalmunkat a Battlestar Galacticába vethetjük.