Szerepjáték, Jane Espenson, Lucy Lawless

A találó cím is jelzi, hogy miről fog szólni a következő pár hírmorzsa. Előre is jelzem, a spoilerek miatt nem kell aggódni, alaposan el vannak rejtve.

  • Felfutóban van a Battlestar Galactica mörcsendájzing: jövőre kiadják színes-szagos könyvalakban a BSG Szerepjátékot. Ugyanaz a Margaret Weis és Jamie Chambers a felelősek érte, akik a Serenity RPG-t is elkészítették, ami állítólag roppant élvezetes, gyors játék. Utóbbi feladata különösen az lesz, hogy igyekezzen megteremteni a sorozat drámaiságát, izgalmát, míg a tévében alaposan kidolgozott és bemutatott katonai miliő kialakításáért egy egykori tengerészgyalogos és szerepjátékfejlesztő, Sean Everette fog felelni. A játék rövidített változata már 2007 elején megjelenik, míg a teljes alapkönyv valamikor tavasszal lát napvilágot. Tekintve, hogy a BSG inkább a drámáról szól, mint az izgalmas ütközetekről, valószínűleg a szerepjáték is inkább a tapasztaltabb gémereknek lesz kihívás, nem pedig a vérpistikék kedvence lesz. Én mindenesetre amint tudom, letöltöm, csak azt nem tudom, kivel fogom kipróbálni.
  • Jane Espenson írt még egy részt erre az évadra, de talán ezt már mondtam is. Az ominózus epizód a Dirty Hands lesz (kis puskázás: ez a 3×15), amiről azt mondta az írónő, hogy jóval több mozgásteret kapott, mint a The Passage esetében. Ismét alkalma lesz egy-két karakterrel babrálni, egészen pontosan olyanokkal, akik elő sem kerültek a 9. részben. Természetesen ez a történet sem lesz a könnyedség és a vidámság mintapéldánya, de Espenson egy kicsit több humort tudott belecsempészni, és szokás szerint áradni fognak az érzelmek (amiket ő egész jól interpretál, ahogy láthattuk). Annyit elárult még, hogy a túlélő népesség egy nagyobb csoportjával lesz a galiba (talán mint a Black Marketben), de részleteket a februári adásig úgysem tudunk meg (persze).
  • Végül egy aprócska szpojler azoknak, akiknek maguktól nem tűnt fel az összefüggés:
    A D'Anna Bierst / Number Three-t alakító Lucy Lawless a 3. évadban tíz darab epizódra írta alá a szerződését. Eddig nyolcban szerepelt, ha az Occupationt és a Precipice-t egybe számolom, meg az Exodus két részét is egynek veszem. Vagyis a legjobb esetben is még kétszer fogunk vele találkozni, abból az egyik biztosan a Rapture lesz. A találgatásokat már a Drága Olvasóra hagyom, nekem is megvannak a tippjeim, azt hiszem, utaltam már rájuk egyszer-kétszer.