Rövidhírek reggelire

A világon utolsóként azért én is legközlöm a hírt: igen, a WGA nagyon szereti a Battlestar Galacticát, ezért megint jelölték őket egy díjra. A legjobb drámai epizód kategóriában az Occupation/Precipice kettős száll versenybe a Lost, az Elnök emberei, a Studio 60, a Stephen King nevével fémjelzett Nightmares & Dreamscapes és a Big Love egy-egy részével. Szerény véleményem szerint, bármennyire is tetszett a Studio 60 pilotja, azért ne rúghasson labdába a BSG mellett (nem akarok elfogultnak tűnni, de tényleg), ilyen címmel, hogy Big Love, senki ne akarjon dráma kategóriában nyerni (csoda, hogy nem is ismerem?), a Lost meg csak úgy alapból ne rúgjon labdába a BSG mellett, a King-sorozat még a kritikusoknak se tetszett annyira, az Elnök emberei, hát az meg azért mégicsak az Elnök emberei, Sorkin nélkül is. A Battlestarral meg csak egy a baj, hogy "sci-fi", nem pedig méjnsztrím, bár igazából az összes díj közül a Writer's Guild-ére pályázathat a legnagyobb eséllyel, az mégicsak szakmai.

A Chicago Tribune riportere mindeközben sikeresen adta elő a nagy geeket, és férkőzött be Ron Moore bizalmába, hogy kihúzzon belőle egy nagy halom ütős szpojlert a harmadik évadra nézve. Különös tekintettel a mai (nekünk holnapi) The Eye of Jupiter című részre. Innen-onnan eddig is sok infót össze lehetett kaparászni, de Moore még rátesz egy lapáttal. Akit nem zavarnak annyira a szpojlerek, az olvassa el a cikket, nagyon élvezetes, nagyon hangulatos. Lehet, hogy valami fékezett habzású verziót elposztolok belőle én is.

Az iFMagazine is szereti a Battlestar Galacticát, sűrűn foglalkoznak is vele. Most épp Jamie Bamberrel, alias Apollóval készítettek interjút, ebben inkább a saját karakteréről mesél, szerintem egész érdekes, bár sok újat nem mond, de nem is az benne a lényeg. Inkább csak jó a színész szemszögéből látni az egészet.

Megemlíteném, hogy készült egy interjú a Katet megformáló Luciana Carróval is a galacticaBS oldalán, három részes az egész, de nyilván még a The Passage c. rész előtt készült, amiben pedig eléggé központi szerepet játszik, de gondolom nem beszélhetett róla. Azért így is említenek egy-két érdekességet, nem mondom hogy kihagyhatatlan, de HC fanoknak semmiképp sem árthat :).