Bear McCreary videojátékot zenésít

Újabb posztot szánhatok a BSG nagyszerű zeneszerzőjének, ugyanis a netre került egy-egy klip a Battlestar Galactica és a The Sarah Connor Chronicles kulisszái mögül is, amelyekben betekintést nyerhetünk a sorozatok megzenésítésének világába. Az előbbi várhatóan a teljes sorozatos DVD és Blu-Ray kiadáson kap majd helyet, és a Daybreak egyik akciójelenetét aláfestő kompozíciót láthatjuk benne összevágva. Az utóbbiban M.B. Gordy, a zeneszerző állandó ütőhangszerese mutatja be, hogyan kell hordóból, felniből és egyéb fém eszközökből terminátoros zenét kovácsolni, a durva az, hogy ezek az otromba kellékek tényleg jól szólnak a soundtracken (via bsg.cz).

Bear nemrégiben belengette, hogy a legújabb szupertitkos projektje egy videojáték megzenésítése lesz. Ma jött ki a sajtóközlemény, amelyet aztán az ő blogbejegyzése is követett, miszerint a Dark Void nevű külsőnézetű kalandjátékot vette kezelésbe, nem is akárhogyan: visszatért a gyökerekhez, a klasszikus, John Williams-féle hangszereléshez és dallamvilághoz. Bizonyítékul, hogy Bear McCreary a hagyományos filmzenék terén is megállja a helyét, álljon a tovább mögött egy röpke részlet a Dark Void témájából, alatta pedig a zseniális, nyolc bites feldolgozása, ami annyira tetszett a játék kiadójának, hogy április elsején bejelentették, az egész játékot visszabutítják a hetvenes évekbeli komputerek szintjére.

Bear a blogján elmondja egy videóban, hogy mennyire másként készül ez a zene, mint amihez a filmekben szokott, és megszellőzteti azt is, hogy egy újabb játéknak is kölcsönözheti a tehetségét.