Cylon háború baráti áron

A Battlestar Galactica kellékeinek elárverezésekor 17 ezer dollárért kelt el az a festmény, amely Adama kabinjában ábrázolja az első cylon háborút. Az eBay-en most ennek bukkant fel egy vászonra nyomtatott replikája, az egyik azok közül, amelyet a stábtagok kaptak. A licit kétszázötven dollár körül jár, és ezért a cuccért ez nem is olyan sok.

Hétfőn adásba kerül egy BSG-különkiadás a Sci Fi csatornán The Last Frakking Special címmel. "Mielőtt az epikus utazás a végéhez ér, nézd meg, hogy kezdődött" – hirdeti a promó, amely erre található

Fent van a neten a TV Guide cikke a Battlestar Galacticáról. Kikerült egy videó arról is, hogy hogyan készültek a címlapfotók, az újságoldalak szkenjeit pedig a SpoilerTV tette közzé. A finálé előtt már minden spoilertől tartok, úgyhogy nem olvastam el, de megköszönném, ha valaki a kommentekben elárulná, volt-e okom a félelemre (és ha igen, mi az, hátha érdekli az olvasókat magyarul). 

Egy kicsit Kate Vernon is spoilerezett ebben az interjúban a fináléval kapcsolatban, de még elviselhető mértékben. A The Plan című filmről pedig azt ígérte, hogy befoltoz egy utolsó nagy lyukat a BSG sztorijában (bár elvileg nélküle is elleszünk, ez csak adalék a sztorihoz), és lesz benne néhány "aha"-momentum a nézőknek. 

Comment:com hír, hogy március 19-én érkezik a BSG: Penge (szül. Razor), 26-án pedig a harmadik évad DVD-n, a magyarországi forgalmazó, a Select jóvoltából. 

Mark Verheiden hívta föl rá a figyelmet, hogy az örök kedvenc háttérszereplőnk, Figurski, azaz Don Thompson feltűnik a Watchmen elején egy nyomozó szerepében. Az imdb szerint Alessandro Juliani is látható valamilyen technikusként, illetve a stáblista végén kiszúrtam még a Pegasus cylonvallató Thorne hadnagyát (egy FBI-ost játszott, aki Dr. Manhattanre felügyelt). Persze egyikükre sem emlékszem a filmből, de aki még nem ment el rá a moziba, az 1) tegye meg, 2) tartsa közben nyitva a szemét.