Jamie Bamber vetkőzik az állatok megmentéséért

Sokan megkérdőjelezték, hogy a múlt pénteki, Deadlock című epizódban miért ragaszkodott Tyrol ahhoz, hogy a cylonok külön utakra induljanak, főleg miután elfogadta a fedélzeti főnök posztját. Aaron Douglas annyira jó fej, hogy beugrott az egyik fórumba, hogy elmondja a véleményét a karakteréről. Sok tekintetben egyetért a nézőkkel, de neki megvannak a saját indokai, amiért meggyőződése, hogy Tyrol otthagyná a flottát. Tyrol ítélőképességét elvakítja valami, ezt jelzi az is, hogy figyelmen kívül hagyja Anders kérését, hogy maradjanak együtt. A következő epizódok fényében sokkal jobban meg fogjuk érteni ezt a részt. 

A Galactica Science oldal összegyűjtötte, mostanában milyen csillagképeket láthattunk a Battlestar Galactica űrjeleneteiben. A legfeltűnőbb az Orion, ami még mindig a flotta körül ólálkodik, de számtalan egyéb konstelláció is arra utal, hogy emberink még mindig a Föld közelében tartózkodhatnak, vagy csak a CGI-gárda vette poénra a dolgokat. 

Egy évvel Tricia Helfer után Jamie Bamber, azaz Lee Adama is a nevét adta a PETA állatvédő szervezet ügyéhez. Ő a Buckingham palota őrei ellen emelte föl a szavát, akik medveszőrből készült kucsmában álldogálnak egész nap, pedig nincs is olyan hideg Nagy-Britanniában. A szlogenje ehhez kapcsolódik az alábbi képen, hogy a nő olvasóknak is a kedvében járjak olykor-olykor.