Michael Taylor válasza a Fox húzására

Reggel írtam meg, hogy a Fox csatorna úgy döntött, lebutítja a Virtuality című sorozat pilotját az átlagnézői (feltételezett) intelligencia-szintjére, amin a teljes sci-fi közösség egyöntetűen hördült fel, és Michael Taylor, a forgatókönyv kiváló írója sem hagyhatta szó nélkül a dolgot (via Galactica Sitrep):

Ron és én úgy hisszük, a műsor úgy jó, ahogy van. Biztosan nagyon sok embernek bejönne, és nem csak a Battlestar nézőinek. Ennek még szélesebb közönsége lehetne, és mivel nem kábeltévén fut, ez normális is. És már eleve levágtunk az eredetileg tervezett kétórás adásidőből, hogy kielégítsük a Fox aggályait a forgatókönyv tempója miatt, és kidobjunk néhány történetfonalat.

Ennek ellenére Reillynek [a Fox igazgatójának] igaza van, a pilot elég sűrű. Ugyanolyan értelemben sűrű, mint ahogy a Battlestar az volt és jelenleg is az, hiszen egy csomó komplex és érdekes karaktert bemutat, miközben kibontakozik egy izgalmas, többrétegű sci-fi történet is. Egyszóval csak annyira sűrű, amennyire a jó sci-finek sűrűnek kell lennie. A pilot sok labdát feldob a levegőbe, de szerintem remekül képes velük elzsonglőrködni, és úgy állítja fel az alaphelyzetet, hogy az könnyen érthető legyen a közönség számára, és ne kólintsa őket fejbe egy nagy rakás nehézkes, túlvállalós expozíció. Ebből kifolyólag nyilván figyelmet igényel a produkció, különösen a pilotban. Számunkra azonban ez tette élvezetessé a készítését, és ez végül ki fog fizetődni a sorozatban, mert így leszünk képesek többrétegű történeteket alkotni olyan sorozatok stílusában, mint a Lost (vagy a Battlestar, természetesen).