Hogyan nézzek webizódokat online?

Nemrég leltem rá erre a cikkre a MakeUseOf.com oldalán, amely azt fejtegeti, hogy milyen szoftvereket használhatunk arra, hogy elrejtsük az IP címünket a világ, különösen a kirekesztő mentalitású USA elől, és jól megnézzük az előlünk galádul elzárt videóanyagok tömkelegét.

Pár hete a comment:comon sixx is írt a témáról, és a jelek szerint az általa javasolt program működik a windowsos és a maces masinákon is, Linuxra meg már úgyis meg van minden írva.

Annak idején már próbálkoztam itt a blogon a külföldi proxy szerverek beállításával, de az nemigen vált be, és a BSG-találkozó óta tudom, hogy van igény az IP-cím trükközés megoldására, úgyhogy álljon itt is egy rövid útmutató a HotSpot Shield nevű programról. Hozzáteszem, még nem volt alkalmam kipróbálni élesben, én is csak a MakeUseOf-nak hiszek.

  1. Elsőként töltsük le a programot a HotSpotShield.com webhelyről, aztán azon nyomban telepítsük is föl.
  2. Vegyük észre a tálcánkon ezután feltűnő piros ikont, amely jelzi számunkra, hogy a szoftver máris alig várja, hogy trükközön az IP-nkkel.
    Hotspot shield icon
  3. Kattintsunk erre a vörös pajzsra a jobb gombunkkal (a macesek meg azzal, amivel tudnak), és a megjelenő menüből válasszuk ki a Connect parancsot.
  4. Várjuk meg, amíg megjelenik a kedvenc böngészőnk, majd a benne megnyíló ablakban némi csatlakozási idő után örüljünk meg új, amerikai IP-címünknek.
    Hotspot shield connected
  5. Nézzünk meg embertelen mennyiségű videót a hulu.comon, a sling.comon, illetve, ha időszerű lesz, tekintsük meg a legfrissebb BSG-webizódokat, aztán, ha kiszórakoztuk magunkat, a vörös pajzs ikonjára kattintva válasszuk ki a Disconnect parancsot, ezzel befejezve betyárkodásunkat a weben.

Ennyi lenne a Hotspot Shield rövid története, ha valakinek nem vált volna be a módszer, az próbálkozhat még az UltraSurf programmal, de immár tutorial nélkül.