Ilyen béna lesz az űrhajósdivat 2030-ban

Az internet melegebbik fele egyre nagyobb várakozásokkal tekint a Virtuality elébe, miután több helyen is nyilatkozott Ron Moore a sorozatpilotban ábrázolt homoszexuális kapcsolatról két űrhajós között. Mint kiderül, ő és az írói eddig azért nyúltak nehezen a témához, mert szeretnek jól bevált archetípusokhoz, klasszikus panelekhez nyúlni a történeteik megírásánál, és az ötlettárházukban nemigen szerepel olyan mű, amire rá lehetne húzni egy ilyen köntöst. Példaként a Die Hardot és a Casablancát hozta fel, amelyekbe a jellegüknél fogva sem lehet egy ilyen szálat vagy karaktert építeni.

Hogy ne tűnjön beleerőltetettnek a melegek sztorija, Moore-ék egy ötletes csavarral magyarázták meg a szükségességét a Virtualityben: ismert, hogy az űrhajós projektet egy tévétársaság is támogatja, hogy valóságshow-t forgathassanak a fedélzeten, és állítólag ők lobbiztak azért, hogy az egymás iránt vonzódó pilóták kerüljenek bele a programba. Ennek tetejébe a pilotban az egyik férfiember meg is kéri majd a másik kezét, így ők lesznek a legeslegelső azonos nemű házaspár a televíziózás történetében.


Ezt a hacukát fogják viselni a Virtuality űrhajósai

A két színész elárulta, hogy a szerep kedvéért megpróbáltak a való életben is minél közelebbi kapcsolatot kialakítani egymással, így a forgatásokon kívül is sokat lógtak együtt, sőt, még tűzijátékot is néztek együtt. A sorozat helyszínét adó Phaeton hajó fedélzetén úttörő módon(!) kézenfogva(!) fognak járkálni.

Annál érdekesebbnek ígérkezik viszont a Galactica univerzumában játszódó új képregény, a Ghosts története, amely elsőként helyez a középpontba olyan karaktereket, akiket nem ismerhetünk a sorozatból. A lopakodó-pilótákról szóló történetben várhatóan betekintést nyerünk kicsit a cylonok háború előtti napjaiba is, és láthatjuk majd a történelmi jelentőségű szavazást, amelyen nagy többséggel a kolóniák kiirtása mellett döntöttek. Az io9 kínál néhány oldalt is a képregényből, exkluzíve.