Fejlemények találkozó-ügyben

Vészesen közeleg a találkozónk*, amivel kapcsolatbanaz ígértem, hogy nem fogok rendszeresen posztolni, de úgy tűnik, mégis szükség lesz rá az eseményszervezős honlapunk vártnál nagyobb butasága miatt. 

Először is a helyszínnel kapcsolatban Novi tett meg néhány lépést, akinek már így is sokat köszönhetek: két javaslata van a rendezvény megszervezésére, amelyeket alant tolmácsolok, nehogy bárki lemaradjon róla:

Első Pesti Rétesház

A belvárosi kávéház különterme már le van foglalva a számunka, az eddigi nagyjából harminc résztvevő két darab 100-as plazmatévén tekinthetné meg a HD-minőségű videó(ka)t. Azt hiszem, a sör ára tökéletes mérvadó, úgyhogy ha azt mondom, egy 0,33-as sör 560 Ft-nál kezdődik, egy korrektebb egyfogásos kaja pedig 2900 körül van, akkor mindenki be tudja lőni, mire számítson. Nincs terembérlet, így ingyen mehetünk, és minimálfogyasztást sem várnak el, de aki bedobna egy vacsit egy kis borral, az számítson egy 3000 Ft-os számlára.

Véndiák

A Kálvin tértől nem messze fekvő étterem galériája nyújtana számunkra helyszínt, méghozzá 140 cm-s plazmatévével. Az árkategóriája közepes a port.hu szerint, ami egy fővárosi étteremben kábé azt jelentheti, hogy már egy félliteres sört is megkapsz az 560 forintodért. Az eszem-iszom, dínomdánom azonban itt nem teljesen opcionális, ugyanis elvárnak egy 3000 forintos fogyasztást a kedves vendégektől. Gondolom, nem zárják el előtted az ajtót a pincérek, amíg nem veszel a 2900 Ft-os ceched mellé még egy orbitrágót, de azért illenék nem nagyon visszaélni a vendégszeretetükkel. 

Különösen szubjektív vélemény nélkül ennyit tudok mondani a fentiekről, ezen kívül az anyvite-on jelezte egyik vendégünk, hogy valószínűleg tudna a Fővárosi Művelődési Házban helyet keríteni nekünk, ahol több különböző befogadóképesség terem közül nyílik lehetőség a választásra, és technikát is biztosítanak a videovetítéshez. Itt persze nincs vacsora meg sörözés, csak hozott anyagból lehet dolgozni (leszámítva gondolom valamiféle büfét), és a Lágymányosi Hídtól egy picit BKV-zni is kéne, ha a videózás után akarunk még, teszem azt, berúgni.

Ugyanez igaz a III. kerületi Márton Áron Szakkollégiumra is, ahol viszont van egy egész barátságos árakkal operáló kantin (példának okáért egy félliteres Dreher 300 Ft, plusz van pizza), ami a kerületben érvényes rendelet ellenére szeret este 11-ig nyitva tartani, de utána kilométereket kell utazni, hogy egy jót szórakozhass. A technikát itt már mindenképpen úgy kéne összeharácsolni, mivel a kollégium nem bocsát a rendelkezésünkre semmit. Még nem intéztem teremfoglalást, de szerintem nem ütközhet komolyabb akadályokba a dolog.

Ez lenne az egyik, amit meg kéne szavazni, annak a figyelembevételével, hogy csak a két vendéglő teremfoglalása tutibiztos, a másik két opció még lóg a levegőben, és egyébként sem a belvárosban vannak. A kommenteben várjuk szeretettel a véleményeket.

A másik dolog, amit szintén itt kéne megbeszélni, a következő: a szavazás eredményének figyelembevételével mindenképpen úgy tartom, hogy két epizódot kéne megtekinteni szombaton. Kíváncsi vagyok a többség véleményére, hogy hogy lenne értelmesebb: megnézzük a két első helyzettet, ha már úgyis ilyen kicsi a különbség köztük, vagy, tekintettel arra, hogy a Crossroads egy duplarész második fele, vetítsük le az első felével együtt? Olyan opció nincs, hogy mindkettő duplarészt nézzük meg, az cirka négy óra lenne.

 

* október 11-e, szombat, ha valaki elfelejtette volna