Edward James Olmos a Népszabadságban

Soha az életben nem vettem volna észre, ha Ysu nem írja meg, hogy a nol.hu hasábjain (hiába no, csak szerdánként járok ott) megjelent egy interjú Edward James Olmosszal, amit a velencei filmfesztiválon készítettek, és nem kevesebbet állítanak benne, mint hogy a világhírt a Battlestar Galactica hozta meg számára. Ezen kívül EJO beszél a magyar gyökereiről, a nevéről, a BSG-ről, és a Szárnyas fejvadászról, amit jobb scifinek tart a 2001: Űrodisszeánál is, és milyen igaza van. 

A TV Shows on DVD szerint a BSG Season 4.0 január 6-án jelenik meg az amerikai boltok polcain, méghozzá telepakolva megint egy tonnányi extrával. Az első lemezen a Razor lesz látható, a többit pedig vadonatúj extrák tömkelegével pakolták tele. Alig várom, hogy felbukkanjanak a kivágott jelenetek és werkfilmek a youtube-onm köztük a James Callis által készített áldokumentumfilmmel, amelyet Bear McCreary zeneszerzői munkájáról készített az év elején.

A komplett játékosközönség lázban ég az interneten a Battlestar Galacticához készített asztali társasájáték miatt, az io9 például így ír róla röviden, de képekkel. A kritikák szerint elég jó lett, úgyhogy el lehet gondolkodni, mit kérjünk karácsonyra.

Valaki megint feltalálta a cylons-silence rímpárt, és összehozott egy videót a Simon & Garfunkel vonatkozó dalára, mégse lett olyan rossz a végeredmény. Egy kicsit mondjuk olyan, hogy adta magát a dolog, és persze a "neon gods"-os poént se bírták kihagyni, de azért érdemes megnézni.