TCA-hírek

Jamie Bamber is hamar továbblépett a BSG-beli szerepéből, állandó szerepet kapott az Esküdt ellenségek brit változatában. Egy rendőrt fog alakítani, a partnere pedig Bradley Walsh lesz. Valószínűleg ennek a forgatási munkálatai össze fognak csúszni a tervbe vett Battlestar-filmmel, de azért ne vonjunk még le messzemenő következtetéseket.

Most már tutibiztos, hogy 2009 januárjában fog visszatérni a képernyőre a Battlestar Galactica.

A befejező 11 órából az utolsó három a fináléé lesz, de még egy ennél is hosszabb változat fog a DVD-kiadásra kerülni. Ron Moore szerint a története egyszerű lesz, mert még időben rájöttek, hogy rohadtul nem a cselekmény viszi előre ezt a sorozatot, hanem a karakterek. Így gyakorlatilag előzetes vázlat (outline) nélkül egyszerre megírta az első, 130 oldalas forgatókönyvet, amiből másnap 20 oldalt húzott ki. Miközben írt, folyamatosan zargatták a Virtuality és a Caprica miatt is, így nem nagyon élte bele magát az írásba, aztán amikor a forgatások előtti napon átnézték az anyagot a stábtagokkal, az utolsó tíz oldalnál elbőgte magát.

A Battlestar-film szinte bizonyosan csak a sorozat fináléja után fog adásba kerülni. RDM megerősítette az eddigi információkat, miszerint Jane Espenson írja és Edward James Olmos rendezi majd, ami azt is jelenti, hogy utóbbi bizonyosan játszani is fog benne. A korábbi évadok alatt fog zajlani a cselekménye, és egy eltérő perspektívából szemléljük majd az akkori eseményeket. Talán mondjuk cylon perspektívából. Augusztus vége-szeptember eleje környékén foroghatnak majd a kamerák, ha minden klappol, de egyelőre David Howe, a csatorna elnöke semmilyen hírt nem erősített meg a filmről, pedig rákérdeztek). 

A Caprica-piloton augusztusra fejeződnek be a munkálatok, ekkor megnézik a Sci Fi Channel emberei is, és szeptemberre eldöntik, akarnak-e belőle sorozatot. Hogyha nem, akkor még ősszel leadhatják a filmet, ha viszont igen, akkor a pilot nem kétórás filmként, hanem egy tizenhárom részes évad első részeiként fog szolgálni, és csak 2009 nyarán kerülhet adásba. Ha ez utóbbi mellett döntenek, akkor több évig futó szériára számíthatunk, ugyanis a csatorna hosszú távra tervez. Éppen ezért most megversenyeztetik az idén elkészített három pilotjukat, a Warehouse 13-at (amiből Moore és Jane Espenson szálltak ki), a Revolutiont és ezt. RDM nagyon bizakodó a Capricával kapcsolatban, látta már az első vágást, és a Sci Fi Channel embereivel együtt le volt nyűgözve.

A Caprica 51 évvel a BSG-minisorozat előtt fog játszódni, és technológiai szempontból a mesterséges intelligencián lesz a hangsúly benne, nem pedig az űrutazáson, ami már akkor is természetesnek számított. Eric Stoltz szerint a karaktere tényleg nagyon Bill Gates-szerű lesz, és bár ő és Esai Morales lesznek a főhősök, nemigen lehet majd őket tisztán jónak és rossznak nevezni. A sorozat hangulata noiros-detektíves lesz, kicsit a Mad Menre is hajazni fog, és mindenki iszik meg dohányzik és sztriptízbárba jár majd.

Ron Moore Virtualityjén egy hét múlva, július 28-án kezdődnek meg a forgatások. Teljesen véletlen, hogy ez a sorozat is és a Caprica is egy-egy Friday Night Lights-os rendezővel dolgozik, de a Peter Berg-féle vizuális stílus úgy megtetszett Moore-éknak, hogy úgy döntöttek, akkor legyen ilyen a Virtuality is. 

A Watcher Mo Ryanje itt beszélget egy nagyon jót Ron Moore-ral, van egy nagyobb spoilere is, de el lehet kerülni, ha vigyáz az ember.

Grace Parkkal az L.A. Times készített interjút, és szerintem baromira nem bíra magát visszafogni a csaj, megint spoilerezik egy csomót.