Videók délutánra

A haniverjenny nevű youtuber jóvoltából most kicsit kényelmesebben is meg lehet tekinteni néhány videót, amelyeket a scifi.comon osztottak meg velünk eredetileg. Az egyikben Gary Hutzel mesél a vizuális effektek készítéséről, a greenboxos jelenetekről, és egy csomó mindenről, amire nem akartam kitérni a "hogy készül" sorozatom negyedik részében. Aztis megtudjuk, hogy a Raptorok rázkódását nem valami mechanikus kütyüvel oldják meg, hanem rárakják a vadászgépet egy hatalmas légzsákra, és a kisegítők azon ugrálnak. A másik videón a BSG készítéséről általánosságokban hallunk, egészen a fényképezéstől a sminkekig, ez is jó kiegészítése az általam leírtaknak. A többi hasonló témájú videó a csatorna honlapján elérhető, de nekem Internet Explorerben kellett lapozgatnom közöttük, és Firefoxszal kellett lejátszanom őket. 

Az USA Channel nemcsak hogy Tricia Helferrel reklámozza a Burn Notice új évadját, hanem tiszteletüket is teszik a Battlestar Galactica előtt, amikor megemlítik, hogy onnan tesz látogatást náluk a színésznő. 

Ügyesebbek megpróbálkozhatnak a héten azzal, hogy a TOR Books honlapjáról letöltsék a Battlestar Galactica minisorozat regényváltoztatát. Rajongóknak érdemes lehet elolvasni, mert néhány dologba jobban belement a könyv írója, mint ahogy azt a képernyőn láttuk, ugyanakkor persze vannak vicces bakijai is. Az eltérések listájáról itt lehet olvasni.