Visszatérnek a nézők a fináléra

A Sci Fi Channel jelenti, hogy a hetedik epizódra a Battlestar Galactica nézettsége már magasabb szintet ért el, mint a harmadik évad tavaly ilyenkor vetített második felénél. Az első két rész után beálltak a ratingek egy 1.1-es alacsony átlagra, de mostanra egyre többen kapcsolnak ismét a Sci FI adására péntek esténként. 

Igaz, a 18-49-es korosztályban csak 4%-os a növekedés, de ez szép eredmény ahhoz képest, hogy a teljes kábelverzum 15%-os nézőveszteséget könyvelt el az írók sztrájkja óta, és hogy a tavalyi részek még az erősebb vasárnapi napon kerültek adásba. A számokat csak szépíti, hogy a sorozatot felvételről, utólag megtekintők aránya is 18%-kal nőtt.

Amint elkészül a Caprica kétórás backdoor pilotja, megnézi a csatorna, és eldönti, berendelnek-e 10-12 részt belőle előre.

A BSG írói csapata már aláírta a szerződést a három, nyáron forgatandó filmre.

Folytatódik Edward James Olmos Q&A-je a scifi.comon. Föl bírta venni a telefont felvétel közben, amit persze nem vágtak ki, hanem összeollózták a Sacrifice-ból származó jelentekkel. 

Bizonyára mindenkinek ismerős a lolcat-jelenség, amely arról szól, hogy macskás képekre Impact betűtípussal és hibás nyelvtannal írunk vicceseket. Na, ez elérte a BSG-t is, és néhány haláli poén is kisült belőe itt, itt és itt (via DarthMojo). 

A Battlestar Galactica producerei beküldték a nevezéseiket az Emmy-jelölőbizottságnak, a listájukban azonban jövendőbeli epizódok is szerepelnek, úgyhogy ha valaki spoileresnek tartja azt, hogy mikor ki fog jól játszani, az most csukja be a szemét.

A főszereplők kategóriájába EJO-t a Sine Qua Nonnal, Mary McDonnellt a Faithtel nevezték. Legjobb férfi mellékszereplőként James Callist a He That Believeth in Me-ért, Jamie Bambert és Michael Hogant pedig szintén a Sine Qua Nonért választották, a nőknél Tricia Helfer és Grace Park a Guess What's Coming to Dinnerrel, Katee Sackhoff pedig a Six of One-nal indul.