Mit kell tudni a Caprica című spin-offról III.

A bejegyzés előzménye itt található, az összes Caprica-hírt pedig itt lehet elolvasni.

A TV Addict két hete hozzájutott a készülő Battlestar Galactica-spinoff teljes forgatókönyvéhez, és most megosztott néhány izgalmas információt vele kapcsolatban az olvasóival. Aki teljesen spoilerszűz akar maradni a Capricával kapcsolatban, az most se olvasson tovább, de megjegyzem, hogy a pilotról szóló nagyhír-sorozatom fokozatosan válik egyre élményrontóbbá, az első részét még mindenkinek tudom ajánlani, a másodikat csak a merészebbeknek, ezt pedig tényleg csak azoknak, akik az égvilágon mindenre kíváncsiak.

Ahogy a TV Addict is kezdi a bejegyzését, hogyha azt hitted, hogy a Battlestar Galactica annyira messze áll a sci-fitől, amennyire csak lehet, akkor nem láttad még a Capricát. Mi több, ők annyira földinek nevezik a műsort, mintha az HBO sorozata, a Drót egy forgatókönyvét olvasták volna. És engem itt megvettek kilóra.

A politikai intrikákról, faji előítéletekről, vallási fanatikusokról már hallottunk, viszont az csak most derült ki, hogy mivel is vált olyan gazdaggá a Graystone-család, akik a markukban tartják a tizenkét kolónia Microsoftját. Emlékezzünk, ez a zseniális Daniel Graystone, a programozó famíliája, akinek a felesége nem épp a hűségéről ismert, a lánya pedig titokban egyistenhitű – és nem árulok el nagy titkot, hogy a vallásszabadság nem olyan népszerű fogalom náluk, mint nálunk. A családfő vállalata fejleszti a Second Life capricai megfelelőjét, egy virtuális valóságban játszódó játékot, amelynek a neve HoloBand. Azért így mindjárt több értelme van a gyerekekkel történteknek, amelyekről az előző postban olvashattatok.

Emellett a Graystone Industries szerződésben áll a kormánnyal egy robotikus katona kifejlesztésére, amelyen már öt éve dolgoznak, és kezdenek kicsúszni a határidőből. Itt jön képbe az a Thomas Vergis, akiről a múltkor írtam, úgyhogy most nem ismételgetem magamat. Zoe Graystone-ra eközben senki sem figyel, hiszen apuka és anyuka is a vállalat megmentésén fáradozik a maga módján, a lány pedig az Egy Katonái nevű szervezethez fordul, akik az egy igaz istenben hisznek, és céljuk a "sok isten elűzése".

A szekta egyik élharcosa az a Ben, akiről korábban már volt szó, és ő az, aki az első reklámszünet előtt felrobbantja magát, megölve ezzel Zoét, valamint egy bizonyos Joseph Adams feleségét és a lányát, Shannont és Tamarát. Az urat már nem kell bemutatnom, hiszen ő a BSG admirálisának apja, aki a Caprica pilotjában előbb szövetséget formál Daniel Graystone-nal, hogy visszahozzák a szeretteiket a virtuális életbe (ld. előző post), ám a forgatókönyv végére az "etikai spektrum ellentétes végeire kerülnek".

Az legeslegutolsó jelenetben elhangzik az a párbeszéd Joseph Adams és a fia között, amit minden spoilerező vár, és ezt a TV Addict szóról szóra le is közli. Ezt nem fogom lefordítani, viszont az eredeti, angol nyelvű cikkben megtaláljátok.

Nos, részemről ennyi elég is volt, egy kicsit bánom, hogy ezt a sok spoilert megtudtam a Capricáról, de üsse kő, így legalább tényleg van miért várnom az őszi pilotot.