Hírek ebédre: részletek RDM sorozatáról

Újabb kivágott jelenet került a YouTube-ra, most a The Passage című epizódból Helóval és a nejével.

A scifi.com kirakott egy-egy videót Michael Hogannel és James Callisszel, amelyekben a rajongók kérdéseire válaszolnak.

Ronald D. Moore a Caprica mellé bezsebelt magának még egy backdoor pilotot a 2008-2009-es szezonra. Igaz, a hír már nem új, de most előkerült a sorozatjunkie hírgyökérségei között is, és a Hollywood Reportertől megtudhattunk pár újdonságot a forgatókönyvről. A Virtuality ötletét először az NBC-hez vitték, de számukra túlságosan sci-fis volt a történet ahhoz, hogy bevállalják az országos adón. A Fox azonban vállalta (emlékezzünk, a Firefly-t is megjátszották, igaz, belebuktak), így a stúdió írók után kezdett kutatkodni. Szétküldték pár tehetséges, tapasztalt embernek a tervezetüket, és végül az RDM által kidolgozott koncepció jött be nekik a legjobban. Komolyan nem lepődök meg ezen.

A történetről annyit lehet tudni, hogy a Föld első csillagközi úrhajóján, a Phaetonon fog játszódni, és a tizenkétfős legénységet fogjuk figyelemmel kísérni a tízéves utazásuk alatt. A NASA, hogy ne unatkozzanak, fölszerelte a hajót egy virtuálisvalóság-programmal, amivel bárkinek a bőrébe belebújhatnak, és bárhova eljuthatnak. Holofedélzet, valaki? A berendezés persze meghibásodik, és innentől kezd érdekessé válni a szituáció. Holofedélzet, valaki?

Moore karon fogta régi trekes kollégáját, Michael Taylort is (aki legutóbb a Razort jegyezte), és megírták a forgatókönyvet, most pedig executive producerként fognak bábáskodni a projekt fölött. Előbbit minden bizonnyal senkinek sem kell bemutatnom, Taylor pedig a Deep Space Nine néhány olyan kiváló epizódjáért felelt, mint az In the Pale Moonlight, vagy más, antiutopikus történetek, nemrég pedig az Unfinished Businessért Nebulára jelölték. Kurva sokat dicsértem már, tessék rákeresni.

A sorozat ötletgazdái égre-földre esküsznek, hogy ezúttal tényleg egyéni szemszögből láthatjuk majd a történetet, és meggyőződésük, hogy Moore-éknál nagyon jó kezekben van a sorozat.