Apróságok a hét elejére (UPDATE)

  • UPDATE: kivételesen fölülre kerül a frissítés, hogy ne vesszen el: a Galactica Sitrep rátette a kezét a most megjelent Sci Fi Magazine-ra, amelyben elég nagy terjedelemben foglalkoznak a BSG-vel. Vigyázat, kisebb sztori-spoilerek várhatóak!
  • Joe Beaudoin Jr., aki elhozta nekünk a Battlestar Wikit, és akinek remélem, jól írom a nevét, betűkbe öntötte a múltkori Ron Moore-David Eick-nagyinterjút, amelyben jogászok kérdezgették a két producert érdekes témákról. Sok újdonság ugyan nincs a beszélgetésben, de azért jó így egyben, ekkora terjedelemben olvasni a készítők saját véleményét a sorozatban bemutatott politikai/jogi rendszerről, a kínzásokról és egyéb, a jelenünket is érintő kérdésekről. Mindehhez kiváló kérdezők is társulnak, hogy tökéletes legyen az élmény.
    A legfontosabb eleme a beszélgetésnek talán az, amelyben Moore kifejti, hogy milyen merész vállalkozás a részükről az, hogy sosem teszik egyértelművé, kinek kell szurkolnia a nézőnek, és ki a rosszfiú. A tévézés diszciplínája, hogy hagyni kell a közönséget, hogy valakiért szoríthassanak, és annak a valakinek a végén nyernie is kell. A BSG-ben ezzel szemben nem tudjuk eldönteni, hogy igazat adjunk-e Karának, amikor Leobent kínozza, vagy Leobennel vállaljunk közösséget, illetve magunk is megdöbbenünk, hogy nem feltétlenül értünk egyet a kedvenc karaktereink tetteivel Új-Capricán, nem is beszélve Baltar peréről, amely ez az egyben megosztotta a nézőközönséget is, nemcsak a flotta lakosságát. Hát mi ez, ha nem a tévé forradalma?
    Egyébként ha valaki kíváncsi rá, hogy miért csak a harmadik évadban jutott az írók eszébe, hogy foglalkozzanak a munkás-szakszervezetekkel és az általános emberi jogokkal, hát, ezt is megválaszolják Moore-ék.
  • Készült egy röpke interjú Grace Parkkal is, amelyben elmeséli, milyen érzés, hogy a sorozat a végéhez közelít: a színészek és a stábtagok elkezdték hazahordani a különböző díszleteket szuvenír gyanánt. Hera kis játékának, a Viperekből és Raptorokból álló bölcsődísznek máris lába kélt, pedig Grace-nek is tetszett volna. Jamie Bamber és Katee Sackhoff máris lecsaptak a karaktereik, Lee és Kara egyenruháira, amit megértek, én is elfogadnám őket.
    Spoileresen csak annyit jegyzett meg, hogy a karaktere az évad elején próbálja kerülni Starbuckot, ám végül maga is a Föld keresésében fog közreműködni. Szóval semmi extra.
  • A CollegiateTimes.com nevű valamin az egyik író sorra szedi, hogy milyen minőségi tévésorozatokról nem vesz egyáltalán tudomást a nézőközönség. A Dr. Who és a Jericho mellett harmadikként és legbővebben a Battlestar Galactica a témája, és azt kell mondjam, néhány mondatban elég jól meg sikerült ragadnia mindhárom sorozat eszenciáját.
  • A feedolvasóknak most szólok, hogy új kép került a blog fejlécébe, a rendszeres látogatók pedig már biztos föltették maguknak a kérdést, hogy hogy került az oda. Kitaláltam, hogy hozzávetőleg egy hónap van a sorozatunk premierjéig, így az addig hátralevő időben sorra veszem a harmadik évad legemlékezetesebb, legszebb, legérzelmesebb, legfontosabb momentumait. A személyes kedvencem az első, amely Tigh egyik fogdabeli jelenetéből származik Új-Capricáról, az Occupation című epizódból.