Gyorshírek

  • Hivatalosan is vége a sztrájknak, az írók a mai napon visszatérnek a munkahelyeikre.
  • Jane Espenson is szakított időt két táblarázás közt, hogy megírja a saját esszéjét arról, miért is ír ő. Egyébként Jane maga is blogol, amellett pedig nagy kultsorozatok írója, és jelenleg állandó tagja a Battlestar csapatának is. Nem túl hosszú, és szerintem baromi érdekes.
  • Egy blogon megjelent a pontos leírása annak, hogy hogyan nézzük végig a Battlestar Galactica első évadát együltő helyünkben. "Miközben a házunkban járkálunk és előkészítjük a lejátszónkat, mondogassunk magunknak vagy a macskánknak, hogy "oh, my gods" vagy "motherfrakker", csak hogy hozzászokjunk a kolóniák futurisztikus és homályos nyelvezetéhez". Haláli.
  • Egy külföldi könyvesblog írója nekiállt megnézni a Battlestar Galacticát (szóval tényleg vannak ilyen emberek), és tetszett neki. Meg is írta az élményeit, méghozzá egy olyan kedvcsináló formájában, amit bárkinek bátran megmutatnék, akit meg akarnék fertőzni a sorozattal. Én is akartam valami ilyesmit írni, bár így már sok értelme nincs. Ez kurva jó lett.
  • A tvguide "óránként frissíti" a sztrájk utáni sorozatsorsokra vonatkozó híreit. Sajnos a BSG-ről nincs egyelőre fejlemény, de mindenki reméli, hogy az elkövetkező napokban valaki biztos nyilatkozik erről.
  • Az A.V. Club (talán már egyszer fölmerült a nevük itt) összeszedte a leggeekebb rajongótáborral bíró jelenségeket a Wikipédiától a Star Trekig. A hatodik lett a Battlestar Galactica, aminek nem tudom, örülni kell-e, de hát legyen. Végül is én is hozzájárultam ehhez valamennyire, vagy mi.