Apróságok

A hét elég eseménytelenül telt el, csak néhány említésre érdemes hírt sikerült összevadásznom. Íme:

  • Ron Moore és Joss Whedon ceruzás akciójára a stúdiók rendőrséget hívtak. Frappáns válasz, de túl sok eredménye nem lett.
  • A Watching BSG megírta (meg Gladia is jelezte már kommentben), hogy Edwad James Olmos több aukciót is indított, amelyekkel a Latino Nemzetközi Filmintézetet lehetett támogatni. Gyakorlatilag az összes fontosabb szerepével kapcsolatban kalapács alá került valamilyen relikvia, de mindennek a tetejébe még egy vacsorára is lehetett licitálni, amelyet EJO társaságában tölthetett el egy szerencsés.
  • Callum Keith Rennie, a BSG Leobenje szerepelni fog az X-Akták második mozifilm-adaptációjában. Ő az egyike azoknak a színészeknek, akiket rendszeresen foglalkoztatnak a Battlestaron kívül is, nem véletlen, hogy olyan kevésszer jelenik meg a cylon gyűléseken.
  • Év vége van*, mindenhol sorra bukkannak fel "az év legjobbjai" és az "év legrosszabbjai" listák.
    Az MSN összeállításában az idei év ötödik legjobb tévéshowja a Battlestar Galactica volt. Igaz, nem tartják olyan jónak, mint az első kettőt, de, egy szellemes hasonlattal élve, a Led Zeppelin harmadik albuma sem ért fel az első kettőhöz, mégis kultklasszik lett mind a kettő.
    Stephen King is megcsinálta a maga mozis-tévés listáját az Entertainment Weeklynek. A sorozatok közül ötből a harmadik helyen futott be a BSG, amit szintén a harmadik évad rosszabb megítélésének tudhatunk be. Az, hogy a Lost az első helyre került nála, számomra tökéletesen érthetetlen, de megadta az utolsó lökést, hogy elejétől végéig (vagy legalábbis amíg bírom) lenyomjam a sorozatot áprilisig.
  • Gladia újrakezdte a blogolást, ezúttal itt, rögtön egy megemlékezéssel a Razor hibridjéről. Csekkoljátok, aztán majd én is érkezem valami földhözragadtabbal, várhatóan Karácsony után.
  • És a végére egy közepes szpojler: a következő, kifehérített név, Kate Vernon (Ellen Tigh), vissza fog térni a sorozatba. Nyugi, nem cylonként, csak flashbackben. A tippem az, hogy Tighnak súlyos lelkiismeret-furdalása lesz, amiért cylon létére megölte a feleségét.

* gondoljatok bele, az eredeti tervek szerint már csak alig egy hónapot kéne várnunk a negyedik évadra! Na jó, nem fájdítom a szíveket.