Rövidhírek: Hallgassunk Bear McCrearyt!

Október 23-án jelenik meg a harmadik évad zenéje (azaz 24-én már valószínűleg tölthetjük lefele), de addig is olvassuk el a Soundtrack.Net kritikáját, és a jóvoltukból hallgassunk bele a tételekbe egy kicsit.

Angolul értőknek és azoknak, akik több sorozatuk miatt is aggódnak, itt egy részletes magyarázat, mi fog történni a kedvenceinkkel, ha az írók sztrájkolni kezdenek. Mark Verheiden is elmondja a témáról a magáét, ami röviden ennyi: fogalma sincs, mi lesz. Még van pár befejezésre váró forgatókönyvük, amelyek elkészítése csúszhat, ha hónapokra leteszik a lantot a szerzők.

A sorozatjunkie.hu írja, hogy a Nielsen (az amerikai nézettségmérő cég) publikálta az első adatokat arról, hogy hányan nézik a tv-műsorokat késleltetve, azaz felvételről, és nem a premierek időpontjában. A reklámozók szempontjából ez az adat egyáltalán nem fontos, mert a felvevőkön lehetőség van áttekerni a reklámblokkokat, viszont jól mutatja egy-egy sorozat valós nézettségét. Kíváncsi leszek a Battlestar Galactica eredményeire jövőre, tudniillik a vasárnap éjszakai időpontban gyakorlatilag senki nem nézett Sci Fi Channelt. Tavaly drasztikusan csökkent a BSG nézettsége, de mindenki arra fogta, hogy az emberek csak fölveszik a sorozatot, és máskornézik meg. Meglátjuk.