Kiosztották a kreatív Emmy díjakat – effektorgiával nyert a BSG

Jó hírem van, ahogy azt Adama7 kommentelőnk és Gladia is megírta, a Battlestar Galactica megkapta a története első Emmy-díját. A vizuális effektusokért Gary Hutzel csapata vihette el a szobrocskát, kiütve ezzel a Grace klinika, a Róma, az Eureka és a Hősök csapatát. Az Exodus második részét díjazták, amelyben többek közt a New Caprica légkörébe zuhanó Galacticát rajzolták meg az alább felsorolt művészek:

Battlestar GalacticaExodus, Part 2Sci Fi ChannelR+D TV in association with NBC Universal Television Studio
Gary Hutzel, Visual Effects Supervisor
Michael Gibson, Senior VFX Coordinator
Doug Drexler, CG Supervisor
Adam 'Mojo' Lebowitz, CGI Sequence Designer
Jeremy Hoey, Lead Matte Painter
Tom Archer, Lead Compositor
Andrew Karr, CGI Supervisor
Alec McClymont, Lead CGI Artist/ Animator
Brenda Campbell, Lead Compositor

A vizuális effektekért egyébként minden ezt megelőző évben jelölték a Battlestar Galacticát, 2005-ben kapásból két külön epizódért is, ám eddig egyszer sem esett rájuk az Akadémia választása.

A másik kreatív művészeti kategóriában, amelyben indult a BSG, a 24 happolta el a díjat a hangvágásért.

Annak idején Ron Moore komoly reményeket fűzött az említett epizódhoz, mert valóban bámulatos munkát végzett az Atmosphere csapata. A remények beteljesültek, most már csak az úgynevezett "Primetime" díjak kiosztása van hátra, amelyben még szoríthatunk Felix Alcalá rendezőnek, és Ronald D. Moore írónak. Erős a mezőny mind a két kategóriában, de úgy látszik, az Akadémia elismeri a kis nézettségű sorozatokat is, így lehet még esély.

A Primetime díjkiosztó szeptember 16-án lesz látható.