Első hírek a Pegasus filmről

Egy castinggal foglalkozó honlapon lehet ráakadni az első információkra a Battlestar Pegasusról szóló filmmel kapcsolatban, melyet sok helyütt a negyedik évad első két részének tekintenek.

Annyi derül ki a szájtról, hogy a film (munka)címe Razor, ami a Pegasuson a legkiválóbb tengerészgyalogosokat jelenti. A Resurrection Ship első részében említették meg a kifejezést, Cain admirális parancsolta meg Fisknek, hogy egy csapat Razorral ("borotvával") menjen a Galacticára és állítsa meg Adamát.

A casting-oldalon látható, hogy többek közt Young Helena (fiatal Cain) és Helena's Father (Cain apja), valamint Young Adama (ifjú Adama) szerepekre is keresnek színészeket. Hogy a cylonokról is szó lesz, azt az biztosítja, hogy castingolnak egy Hybrid szerepére is, ami, gondolom, itt is a Basestarok félig élőlény-félig gép vezérlőjét jelenti.

A filmmel egy új állandó szereplője is bemutatkozik a sorozatnak, ő Kendra Taggert lesz, az egykori Pegasus egy őrnagya. A huszas évei végén járó nő a politikus anyjának köszönhette a posztját, a háború elején azonban valamiért azt is elvesztette, és most fog visszatérni. Úgy tűnik, hogy az ő figurája fogja kompenzálni az erős női karakterek hiányát, ami a harmadik évadban jelentkezett. Az utóbbi időben Roslin a háttérbe került, Starbuck valószínűleg a sorsa beteljesítésével lesz elfoglalva, cylonokról nem sok hír, így időszerű lesz Kendra bevezetése a történetbe. Amellett pedig Lee Adama őrnaggyal még bármilyen kapcsolatban is lehet…

Úgy néz ki, a történetet Michael Taylor ülteti forgatókönyvbe, és az a Felix Alcalá rendezi majd meg, aki az akciódús Exodust is egész jól megoldotta annak idején.