Finálés és negyedik évados apróságok

Az alábbiakban a negyedik évaddal és a Crossroadsszal kapcsolatos hírek olvashatóak, enyhe spoilerveszélyre figyelmeztetek mindenkit.

  • Bear McCreary beszámol a blogjában az All Along the Watchtower komponálásáról és rögzítéséről, roppant érdekes, és rengeteg háttérinfót szolgáltat a zenei részlegből. Például megtudjuk, hogy a testvére, Brendan McCreary énekelte fel ezt a Crossroadsban hallható verziót, amit augusztus környékén hallhatunk majd, amint megjelenik a harmadik szezon soundtrackje.
  • Egy angol nyelvű BSG blog készített egy nagyobb, igencsak részletekbe menő Q&A-t Bear McCrearyvel. Az olvasók szerencsére nem csak a szokásos "hogy kezdtél el zenélni"-kérdésekkel bombázták a komponistát, így tényleg érdekesre sikerült az interjú.
  • Igaz ugyan, hogy kilenc hónapot kell várnunk a negyedik évadra, de szerencsére az űrt kicsit kitölti majd az ősszel debütáló Battlestar Galactica DVD-film. A készítők eddig annyit árultak el, hogy a Cylon támadás idejébe fog visszanyúlni a története, egészen pontosan a Pegasus megmenekülését fogja bemutatni. Ugyanakkor a sorozat teljes stábja látható lesz a filmben, tehát nyilván lesznek háború előtti momentumok is a filmben. Ezekhez fognak aztán visszanyúlni majd a negyedik szezonban, egy-egy új szálat építve köréjük.
  • A Caprica címet viselő spin-off sorozat sajnos nem került ilyen kesztyűs kezekbe, egyelőre úgy áll, hogy hivatalosan nem állították le a terveket, de nem is halad a készítése. Egyelőre a csatornának más, nagyobb szabású tervei vannak, így jegelték a projektet.
  • A Post-Gazette egyik bloggere ügyes keresztkérdésekkel próbálta kihúzni Ron Moore-ból, hogy most akkor mi is a helyzet az újonnan felfedezett négy Cylonnal, végül azzal a válasszal kellett megelégednie, hogy ők "alapvetően más Cylonok". A sorsuk az volt, hogy az űrnek ezen a bizonyos pontján jöjjenek rá saját mibenlétükre, ám azt nem árulta el Moore, hogy ők így születtek-e (egyáltalán születtek-e), de megígérte, hogy a válaszokat megkapjuk a negyedik évadban.
    Egyébiránt Moore megerősítette azt a feltételezésemet, hogy az égvilágon bárki lehetett volna Cylon, mert olyan kerettörténetet dolgoztak ki a Final Five-nak, amibe mindenki beleférhetett volna. Maga a választás valamikor az évad közben esett erre a négy emberre.
  • Lucy Lawless, azaz Number Three alakítója, nemrégiben írt alá egy főszerepre szóló szerződést egy új sorozatra, ami kicsit komplikálja Ron Moore abbéli terveit, hogy visszahozza a karakterét a negyedik szezonban. Pedig megtudhatnánk, hogy pontosan mit is látott az Ötök Templomában, és kitől kért bocsánatot D'Anna.
  • Azt nem tudjuk, hogy Lee csak hallucinálta-e Starbuckot a csilli-villi új Viperjében, vagy valóban megjelent a halottnak hitt hősünk, az mindenesetre biztos, hogy Katee Sackhoff már leszerződött a negyedik szezonra. Csak etetés volt, hogy máris új munkák után néz, mert igaz ugyan, hogy egy újabb sorozatba és filmekbe is castingolták, de emellett tudja folytatni a BSG-t is, szerencsére.
  • Sokan erősen ráncolták a szemöldöküket Roslin elnöknő kijelentésére, miszerint visszatért a rákja, mondván, hogy erre meg mi szükség volt. Ron Moore emlékeztet mindenkit, hogy a próféciák arról szólnak, hogy a Földre "egy haldokló vezető" fogja elvinni az embereket, ezért mindig is benne volt a pakliban a betegség lehetősége.
  • Az interjú szerint Ron Moore tisztában van azzal, hogy jövőre talán már az utolsó évadját fogja taposni a sorozata, és fel is van rá készülve. Jelenleg az első epizódokon dolgoznak, de a csatorna még időben értesíteni fogja őket, hogy igénylik-e az ötödik etapot. Amennyiben nem, akkor természetesen lezárják a történetet, Ron Moore-nak esze ágában sincs cliffhangerrel vagy egyéb köcsög módon befejezni a BSG-t.