GI Joe, nézettség

  • Dübörög a merchandising. Beteljesedett a múltkori aggodalmam, jönnek a Lee Adama-fejű G.I. Joe babák. A Universal megegyezett a Diamond Select Toys nevű céggel, akik hamarosan nekilátnak legyártani a rajongók kedvenceit, hogy azok megtölthessék a polcaikat a klingon és vulkáni figurák mellett a Battlestar Galactica hőseivel is.
  • Mégicsak szar felvezető a Dresden Files. Minden reményem ellenére az új fantasys-nyomozós sorozatot baromi kevesen nézték, de még a kritikusoktól is közepes értékelést kapott. A Rapture-t többen nézték, mint a Dresdent, de még így is százezerrel kevesebben, mint az Eye of Jupitert. Ez azért igen rossz jel, mert nagyon nagy bizodalma volt az új idősávban a Sci Fi Channelnek. Úgy néz ki, nem jött be a számításuk, de még várhatunk egy-két hetet, mielőtt biztosan leírnánk Harry Dresdent.
  • Mostanában két dolog ütött szöget a fejembe: egyrészt az egyre nyilvánvalóbbá váló hasonlóságok a Deep Space Nine és a Battlestar Galactica történetvezetése és karakterei közt. Másrészt, hogy Ron Moore láthatóan bőven előbbre tervezett, mint gondoltam, azaz már igen régen kitalálta, hogy hova fogja vezetni a történetet. Mindkettőről fogok elmélkedni a közeljövőben, amint letoltam az összes sorozat-lemaradásomat és még egy hátralevő vizsgámat (meg élni is kéne egy kicsit :)). Addig is sokat leszek online, tessék megkeresni az új live chat-ablakban, meg szívesen várok kommenteket is a Rapture-rel kapcsolatban, hadd tudjam minél több infó alapján megírni az elméledésemet.