Történelmi BSG-hogyvolt

A hét híre, hogy a Battlestar Galactica a TV Guide címlapján landolt, amiről Mo Ryan tartott egy kis ízelítőt. Ron Moore elmondja, miért kínszenvedés hét évadig írni egy sorozatot, és megígéri, hogy olyan befejezést kapunk, amire úgysem számítunk. Csütörtökön környékén biztos lehet számítani beszkennelt képekre.

Annyi promófotó jött a Daybreak első részéhez, hogy sose fogynának el, ha bejegyzésekbe rakosgatnám őket. Nem spoileresek, sőt, akadnak jópofák is.

A Futon Critic előrukkolt egy Caprica-kritikával.

Ez történt röviden a 4×18-ban. 

A legújabb videóblog-darabban megint a stábtagokat látogatjuk meg, akik elmondják, ki a kedvenc karakterük, színészük. Valaki nem tudja, hogy a BSG-ről kérdezik.

Ez a nőszemély
megpróbálja elhitetni velünk, hogy a Battlestar Galacticát hímsoviniszta
disznók írják
(mert szerinte, ha jól értem, a feminizmussal próbálkozni
és elbukni nagyobb bűn, mint meg sem próbálni), de szerencsére az io9 elmagyarázza, miért téved (nagyrészt) a cikk szerzője.  

Kate Vernon elmondta, hogy a korábban beharangozott Helyszínelők-epizódban egy professzort fog alakítani, aki a sci-fis mítoszkultúrát kutatja, és jó kis kikacsintás lesz a történet a BSG-re. Ezen a felvételen pedig beszél kicsit a mostani szerepéről és a fináléról, legalábbis gondolom, mert a gépem az istennek sem akarja lejátszani a videót.

A comment:comon keresztül a Galactica Sitrep jóvoltából jutottunk hozzá az alábbi hasznos, BSG-történeti Gazdálkodj okosan!-hoz, csak tudja követni az ember, melyik mező után melyik következik. Némi hibát én látok a históriában, nem is beszélve a Cobol/Cobal nevű ősbolygóról, de mindettől függetlenül nélkülözhetetlen darabja ez minden valamirevaló BSG-spekuláns kelléktárának. Egy kattintással megnövelhető a cucc.

Azt nem tudom, mi viszi rá az embert arra, hogy Jedi séfnek öltözzön (mikor már külön-külön is elég durvák), de a comment:com (ez egy ilyen nap) gyűjtéséből kiderül, hogy a dolog ragályos lehet, mert néhány Battlestar Galactica-színészt is sikerült megfertőzni vele. Íme, így hülyéskedik a fél stáb idióta sapkában műanyag karddal. Sixx leleménye ez a hangosanröhögős blog is, amely például a Lostot és a BSG-t ragadja meg az ellentétes végéről, nem érdemes kihagyni. És ha már úgy is a commenten jártok, ne hagyjátok ki a legutóbbi epizódkritikát sem, ugye nem kell mondanom, miért.