Majdnem SS-tisztek szolgáltak az Új-Capricán

Az elárverezésre váró BSG-relikviák közé bekerült néhány koncepciórajz is, van, amelyik Starbuck új-capricai viseletét, és van, amelyik Baltar egy nimfájának az öltözetét ábrázolja, a legérdekesebb mégis az alábbi, amely a megszálló cylonok által felállított Új-Capricai Rendőrség egyenruháját mutatja. A Television Without Pity már viccelődött ezzel az egyértelmű párhuzammal, hát íme, itt az élő bizonyítéka, az Allgemeine SS-ről mintázták az eredeti holmijukat. Kíváncsi vagyok, a költségvetés vagy másvalami lehetett-e annak a hátterében, hogy végül csak pár bolti símaszkra és kisfelvarrós pufidzsekire ruháztak be.

Ahogy azt Marvinian is jelezte, Michael Trucco szerepelt az amerikaiember IT Crowd-jában, azaz a Big Bang Theoryban, ahol eleve gyakran hajtanak főt a Battlestar Galactica előtt. Maureen Ryan blogján meg lehet tekinteni, hogy nem hitte el senki Truccóról, hogy fizikus.

Az iFMagazine kedvenc ügyvédünkkel, a Romo Lampkint megformáló Mark Shepparddal készített interjút a Leverage- és a Dollhouse-beli vendégszerepei kapcsán, persze nem bírták megállni, hogy néhány kérdést ne tegyenen föl a BSG-vel kapcsolatban is. A színész elárulta, hogy (a korábbi Firefly-szerepe ellenére) ez a sorozat nyitott ki a számára egy csomó kaput, sorra kapja a rövid, de annál emlékezetesebb szerepeket. A Battlestarról megjegyezte, hogy a Babylon 5 (amelyben az apja játszott) óta nem volt olyan sci-fi sorozat, amelynek rendesen megtervezték volna az elejét, a közepét meg a végét, és ezt a tervet csak a BSG-nek sikerült normálisan véghezvinnie. A beszélgetésből egy apró spoilerre is fény derül, aminek baromira lehet örülni, ugyanis Romo Lampkin visszatér a fináléra.

A Newsweek egy cikksorozatot indított azokról a művekről, amelyek a legjobban reprezentálják a Bush-érát, és ennek keretein belül megjelent egy érdekes elemzés a Battlestar Galacticáról is. Aki kételkedik, hogy valóban léteznének párhuzamok az USA-t ért terrortámadások és a cylon háború között, az mindenképpen olvassa el. Az ott kiemelt pontok akár azt is sugallhatnák, hogy a sorozat a republikánus oldal felé húz – persze mi nézők tudjuk, hogy sosem volt ennyire egyértelmű az írók állásfoglalása -, és arra is kitér, hogy ehhez képest a 24 néha csak mesének tűnik.

És ne feledjétek, a szerda webizód-nap.