Helo szerint tökéletes lesz a befejezés

Egy forgatókönyvíróknak szóló blogon megjelent egy újabb elemzés a Caprica pilotjáról, és bizonyos szempontból ez az eddigi legspoileresebb: az egész show sztoriját leírják felvonásról felvonásra néhány mondatban. Nem lesz tőle sokkal élvezhetetlenebb a tévéműsor, de azért óvatosan kattintsunk.

Megjelent ez az elemzés a Battlestar Galacticáról, megkérem a kedves olvasókat a szerző nevében, hogy vagy itt, vagy ott fejtsék ki róla a véleményüket. Köszönet érte.

Érkezik egy vadiúj BSG-képregény, ami nem az ismert karakterek előtörténetét vagy a sorozat mellékszálait dolgozza fel, hanem egy teljesen különálló szeletet teremt a világban Ghosts címmel, lopakodópilótákról, akik túlélték a cylon támadást. 

A Watcher bloggere beszélgetett egyet a TCA-n a Fox vezérigazgatójával a 2008-2009-es évadra berendelt sorozataikról, elsősorban a Joss Whedon-féle Dollhouse-ról és a Ron Moore-féle Virtualityről. Ahhoz képest, hogy utóbbi esetében jelenleg csak egy backdoor pilotról van szó, nagyon el van telve vele az úriember. A sztrájk után nagy szó, hogy van egy olyan showrunnerük, akinek vannak távlati tervei akár száz epizódra előre is, mind a történet, mind a karakterek szempontjából. A sorozatban megjelenő meleg párkapcsolat ábrázolását a legvalósághűbbnek nevezte, amit eddig a tévében látott, és dicsérte a Moore-ra oly jellemző társadalomkritikát is, aminek része lesz ez a kapcsolat is. A producer zsenialitását a karakterekben látja, és kiemelte a profizmusát, ahogy a projektet kezeli. "Ron Moore, he's the real deal".

Rekha Sharma is pályázott a Virtuality egyik szerepére, szeretett volna a sorozat helyszínéül szolgáló Phaeton űrhajó pilótája lenni, ám azt a szerepet Clea DuVall kapta meg.

Michael Ausiello a Fox csatorna sajtótájékoztatóján mikrofonvégre kapta Tahmoh Penikettet, hogy a Dollhouse-ról faggassa, amelyben egy FBI-ügynököt fog alakítani, ám mint kiderült, aznap hajnalban fejezték be a forgatásokat a Battlestar Galacticán, így hamar elterelődött arra a szó. A befejezést tökéletesnek nevezte, a forgatókönyvvel kapcsolatban talán most először nem volt senkinek sem oka panaszra, és mitn rajongó, bízik benne, hogy a tévéfilmek megvalósulnak a jövőben. 

Örömhír a mangásoknak, hogy a Tokyopop kiadó előrukkolni készül egy BSG-képregénysorozattal Echoes of New Caprica címmel.

A Galactica Sitrepen találtam ezt az érdekességet, amelyben William Adama és a leendő apukája, azaz Edward James Olmos és Esai Morales együtt játszanak az American Family című latinó-orientált drámában, csak épp megfordított apa-fia kapcsolatban.