Rövidhírek délutánra

Ha valaki még nem látta volna az első évadból kivágott (többnyire unalmas) jeleneteket, az most megnézheti mindet haniverjenny YouTube-csatornáján.

A múltkorokban megjelent egy cikk az űr színeivel kapcsolatban a BSG vonatkozásában, de az ember, aki írta, most készített egy videót is a témában, ami sokkal érdekesebb. Kiderül, hogy miért hiszi azt minden ember, hogy ilyen csudijó hely ez az űr, ahol minden a szivárvány ezer színében pompázik, és hogy a valóságban miért nem bukkanhatott volna fel Kara egy tündöklő Ión-köd kellős közepén.

Az Entertainment Weekly az 59.-nek nevezte meg a 100 legjobb tévéműsor közül a Battlestar Galacticát. Mondjuk olyanok is fölkerültek rá, aminek semmi keresnivalója a képernyőn se, de azért vállalható a lista.

Ha valaki szerette a Battlestar Sonatica című darabot a tavalyi soundtrack-albumon, annak van egy jó hír Bear McCrearytől: lesz még az évad második felében fasza kis zongoraszóló. 

A New York Times írt egyet Bonnie Hammerről, a Sci Fi Channel hihetetlenül sikeres igazgatójáról (ha valaki nagyon kíváncsi, itt lehet elolvasni), és ebből az is kiderül, hogy Ron Moore szerint elsősorban a nőnek volt köszönhető, hogy 2003-as tévéfilm után berendelték a BSG első évadját, mert a tesztvetítéseken nem nagyon ájuldoztak a produkcióért a fejesek. Na persze az is igaz, hogy ha a Sky One nem száll be 50%-kal a gyártásba, akkor sose lett volna sorozat. 

Richard Hatch ezeken a videókon beszél a roppantul kreatív elnevezésű Wrath of Con találkozón a közönségnek, és semmi spoilert nem ereszt el, viszont olyan jó előadó, hogy már csak azért is érdemes belenézni.