Mi lesz most?

2009-ig búcsút mondhatunk a Battlestar Galacticának, és mivel se az időutazást, se a hibernálást nem találták még fel, hát kénytelen leszek folytatni a blogot. Joggal merül föl a kérdés, hogy mivel lehet majd kitölteni egy ekkora szünetet, miért érdemes bárkinek visszalapoznia ide később is?

Az újabb olvasóknak először is van egy jó hírem, túléltük a tavalyi, több mint egy éves műsorszünetet is, és, bár akkor dupla ennyi időm volt megtölteni a blogot tartalommal, a témák mégsem fogytak még el. A következő napokban, hetekben sok szó fog esni a mostani félévad és a Revelations utózöngéiről, hiszen eljött az interjúk, a podcastok, a közönségtalálkozók ideje, és bizonyára néhány érdekességről lehull még a lepel.

A sorozat forgatása is most fejeződik be, ugyanakkor a Capricán is dolgoznak, majd ha minden klappol, neki fognak látni legalább egy egészestés tévéfilmnek (ami lehet, hogy előbb jelenik meg DVD-n, mint a Sci Fi műsorán). A forgatási hírekkel remélhetőleg elleszünk nyár közepéig vagy végéig, persze ehhez az is kell, hogy a színészek ne lépjenek sztrájkba. Ősszel remélhetőleg átmehetünk egy időre Caprica blogba, meg szó lesz még a webizódokról is, amelyeket elkészülésük esetén Jamie Bamber és James Callis fognak rendezni.

Eközben szándékozom közelebbről megismertetni az olvasókat Michael Taylor íróval, akit személyes kedvencemnek tartok, valamint az örök favorit Ronald D. Moore-ral, akinek a karrierjét az első látogatástól a Paramount stúdiójában egészen David Eick telefonhívásáig fel fogom ölelni, és tényleg baromi érdekes lesz. Közben kielemzek még néhány epizódot a második évadból, hiszen ezeket nézem most újra a hogyvoltnak köszönhetően.

Tervbe vettem még egy kis elmozdulást a web2.0 felé, ha minden jól megy, legalább egy témát meg fogok vitatni sztalker barátommal, amelynek a hangfelvételét podcast formájában közzé is fogjuk tenni a blogon. Ha népszerű lesz a dolog, akkor akár rendszert is csinálhatunk belőle.

Végül, ha már végképp elfogytak a témák, de még egy nyavalyás hír sem érkezik, offtopikolni fogunk kicsit: végigvesszük, mit érdemes megnézni a Battlestar Galactica szünetében. Olyan sorozatok és filmek kerülnek majd terítékre, amelyek valamilyen szempontból kapcsolódnak a BSG-hez, vagy bizonyos tekintetben felérnek a minőségéhez. Szerencsére elég sokoldalú a mi kis kedvencünk ahhoz, hogy a zsarudrámától a politikai műsorig meríteni tudjak a lehetőségekből.

Októberben aztán betölti a második születésnapját a blog, aminek örömére tartok majd egy kis megemlékezést, előveszem a saját kedvenc posztomat, kalapot emelek a kommentelők előtt, beidézem, mennyi szépet mondtak a blogról eddig mások (illetve ha találok rosszat, akkor azt is), elmesélem röviden a saját történetemet a BSG-ről meg a blogról, blablabla, szóval kicsit majd szentimentális leszek, ha kíváncsiak vagytok rá.

Ez így elsőre soknak hangzik, de meggyőződésem, hogy a napi 1,8 – heti 12 posztos ütemet nem fogom tudni tartani, így nyomon lehet majd követni a működésemet a trendkívülieken, az angol vudun, a hogyvolton, illetve a web2.0 vadonatúj zászlóshajóján, a pontozóson. 

Nos hát, legyen ez a következő fél év pilotja, ha úgy tetszik. Aki vevő rá, azt továbbra is szívesen látjuk.