Egy csokor kérdés, amire várjuk a választ

Hogy legyen min gondolkodni 2009 első negyedévéig, lássuk a legfontosabb kérdéseket, amelyeket nyitva hagytak az írók számunkra. Szigorúan csak azoknak, akik látták már a Revelationst:

  1. Ki vagy mi pusztította ki a Földet, mikor történt a szerencsétlenség, és hogy passzol ez a próféciákba? Hogy történt ez régen, hogy zajlott le most?
  2. Mit láttunk a romok között, a Brooklyn-hidat vagy Aurora templomát? Esetleg mindkettőt vagy egyiket sem?
  3. Egyáltalán a Földön járunk? Él még valaki vagy valami ezen a bolygón?
  4. Honnan ered az utolsó öt cylon, és mi közük a másik héthez? Ugyanolyanok vagy különbözőek? Ki építette és programozta őket, ha egyáltalán így történt? Összességében kiket nevezhetünk cylonnak? Mit jelent cylonnak lenni?
  5. Kicsoda az utolsó cylon, és hol a fenében van, ha nem a flottában?
  6. Ki vagy mi rabolta el Kara Thrace-t és rakott alá egy vadonatúj Vipert? Mi köze van ennek az egésznek az utolsó cylonokhoz, akik rájöttek a vadászgép rejtélyére?
  7. Beteljesült már Starbuck sorsa, vagy még várnak rá teendők a jövőben?
  8. Hol vannak most Cavilék, ha egyáltalán vannak még, és utolérik-e valaha az üldözött flottát?
  9. Mit akar jelenteni az első évad óta kerülgetett operaház, és mit keres ott Roslin meg a többiek? Miért vizionálta Roslin és korábban Baltar is az operaházat a jövendő dolgok helyszínéül?
  10. Mi a szerepe ebben az egészben Herának, illetve Nicholas Tyrolnak, ha egyáltalán van?
  11. Mi a szerepe ebben az egészben Tigh gyerekének, ha egyáltalán van, és mi lesz most apuka-anyuka közös sorsa? Házasság, lakáshitel és boldog nyugdíjasévek, vagy elutasítás?
  12. Mi lesz most a négy leleplezett cylonnal? Oké-oké, amnesztia meg minden, de azért mégicsak cylonok. Utálni fogják őt az emberek? Szeretni fogják őket a testvéreik?
  13. Adama össze bírja még magát szedni egy ekkora csapás után? Mi vár rá a jövőben, és el bírja-e fogadni a barátját annak, ami?
  14. Most akkor Roslin a haldokló vezető, vagy nem? Mi lesz, ha ő eltávozik?
  15. Honnan ered ez a sok virtuális karakter, Head Six, Head Baltar, Leoben, meg mindenki? 
  16. Mit fog csinálni Baltar ennyi cylonitával a háta mögött? Mire megy ki a játék ezzel a szektista vonallal? Gaius tényleg Isten keze lenne, vagy szimpla félőrült? Végül is kicsoda ez az Isten egyáltalán?
16+1. Hát nincs marhára messze 2009?

A kommentekben szívesen látok kiegészítéseket, a legjobbakkal bővítem is a listát.