Kötelezők szerepjátékosoknak

Szerepjátékban járatos olvasóknak ajánlom figyelmébe a Margaret Weiss Productions által barkácsolt Battlestar Galactica RPG szabálykönyvet és a kiegészítőket, amelyeknek egy része ingyenesen elérhető a kiadó honlapjáról. Korábban már kitettem a Quickstart Guide-ot, az alapkönyv rövidített változatát, de nemrég sikerült hozzájutnom a teljes, 200+ oldalas változathoz is. A legnagyobb része persze világleírás, ami egyébként nem csak játékosoknak lehet érdekes, mert ki vannak dolgozva a kolóniák is, és csomó téma, amit csak felszínesen érintett a sorozat. A szabályok terén pedig, aki játszott már MWP vagy White Wolf-játékkal, azt nem fogja túl sok meglepetés érni.

Az ehhez készült letölthető kiegészítők a mesélőknek lehetnek érdekesek, úgyhogy ha valaki a barátaival szervez egy kis kiruccanást a BSG világába, és szeretne érdekes NPC-ket és egyéb apróságokat belecsempészni a sztorijába, az mindenképp szerezze be őket.

Az én reménybeli játékosaimnak elegendő a teljes alapkönyv és a karakterlap, amiket becsomagoltam egy zip fájlba és jelszóval védve megosztottam. Ugyanoda tettem föl, ahol a rövidített változat is elérhető, és mellékeltem egy harmadik zipben a mesélőknek készült ingyenes bónusz matériákat is. Mindhárom anyag ugyanazzal a kóddal van védve, ami a Bak csillagképről elnevezett fő kolónia neve, nagy kezdőbetűvel.

A három csomagolt fájlt ezen a linken lehet megtalálni és egyesével letölteni. Ne lepődjetek meg, hogy a teljes szabálykönyv kisebb zipelve, mint a rövidített, valószínűleg kevesebb benne a kép.