Razor Flashback: IV. rész

Íme a negyedik rész:

Először láthatunk az új sorozat történelmében élő, mozgó, klasszikus Cylon Centuriont. A minisorozatban még találkozhattunk egy kiállított robotfejjel, valamint a legelső jelenetekben egy róluk szóló leírást forgatott a diplomata a Fegyverszünet Állomáson, de ez volt minden, amit megtudtunk a korai cylon modellekről. A leírás tanúsága szerint a 0005-ös modell volt forgalomban akkoriban, ez a típus robbantotta ki az első háborút.

A széria egyik pilóta-változatával küzd meg itt Adama, amely az eredeti sorozatban is kicsit másképp volt fölszerelve, mint a gyalogos Centurionok. Csak egy könnyebb lőfegyvere és egy pengéje van, amelyek a BSG történetének legbutábban meganimált közelharcában elő is kerülnek. Maga az android szerintem fantasztikusan néz ki, és a mozgása is egészen emberi – szándékosan emberibb, mint az újabb modelleké -, ettől függetlenül valahogy életszerűtlennek tűnt a verekedésük a zuhanás közben. Mindegy is, ekkora költségvetésből az is csoda, hogy ilyen színvonalas effekteket tudnak alkalmazni, úgyhogy nem panaszkodom.

Adama kőkemény, most már nemcsak lelőtte, de szét is verte élete első cylonját, lesz mit mesélni az unokáknak. Az épületből, ahova landolt, egyelőre sokat nem láttunk, de a jeges, kékes fényviszonyok valahogy az új típusú Basestarok belsejére emlékeztetnek. Már csak három rész van hátra, és annyit elárulhatok, hogy látni fogunk még gyalogos Centurionokat is, és nemsokára megtudjuk, milyen nagy felfedezést tesz Adama a bolygón.