Ezt is megértük – Egy éves a blog

Legutóbb a 100. bejegyzésnél szóltam, azóta annyira sok idő nem telt el, viszont fontos mérföldkőhöz érkeztünk: egy éve működik a Battlestar Galactica Blog.

Hívták már A Magyar Battlestar Galactica Blognak, hívtak engem már hírkirálynak, a legtöbb jelentős BSG fórumon már linkeltek, egy év alatt a szerzői csapat létszáma is megduplázódott, a látogatottságunk pedig valahol száz-száznyolcvan olvasó között mozog napi szinten. Az RSS feedet kábé huszonegyen olvassák, ami nem sok, de eddig ez az csúcs, és arányait tekintve a rendes olvasókhoz képest ez nem is rossz.

A leglátogatottabb hónapunk 2007. júliusa volt, csaknem négyezer egyedi olvasóval, pedig akkor két hetet szabin voltam. Akkor jöttek meg az első hírek a Razorról és a negyedik évadról is, így érthető volt a komoly érdeklődés. A szintet azóta is tudjuk tartani, nem sokkal szoktunk lemaradni a 3997-es csúcstól (jójó, másnak ez egy napi olvasottsága, de csak egy sorozatról írva ez nem is kevés).

Most pedig pár érdekesség:

A legfurcsább keresőkifejezések, amelyekkel az emberek eljutottak ide: "halk hogan", "jay és néma bob letöltés", "cápa támadásokról videók", "taknyos a nyul", "batlestar galaktica képek", és hát a legdurvább: "homoszex képek". Hogy ez hogy jött össze, máig nem értem.

A legtöbben azért szerencsére releváns témákra keresve jutottak ide, ami azt jelenti, hogy működik az általam elképzelt koncepció: sosem reklámozom magamat, nem linkelem más blogokban kommentezve, nem írom fórumokon, hogy "ezt olvassátok", az emberek mégis idetalálnak.

Köszönöm a kitartást a visszatérő olvasóknak, köszönöm a figyelmet, a dicsérő szavakat! Most arra kérek mindenkit, aki egy kis kritikusi hajlamot érez magában: fikázzatok! Mondjátok el, mik a leggyengébb pontjai a blognak, min javítsak, mit hangsúlyozzak ki jobban, és mit ne erőltessek. Bátran kommentezzetek!