Most már biztos a BSG vége

A Sci Fi Channel kiadta a hivatalos sajtóközleményt: a Battlestar Galactica be fog befejződni a negyedik évaddal. A döntés nem elsősorban a csatornáé, hanem Ron Moore és David Eick kreatív elhatározása volt. A sajtóközleményben ez áll a kettőjük megfogalmazásában:

"Ennek a sorozatnak kell, hogy legyen eleje, közepe, és végül egy befejezése is. A legutóbbi év folyamán a történet és a karakterek erősen efelé a befejezés felé tartottak, és úgy döntöttünk, hallgatunk a belső sugallatainkra, és a saját elképzeléseink szerint zárjuk le a produkciót."

"Tudjuk, hogy a rajongókat elszomorítja majd a tudat, hogy közeleg a vég, de mindenki kapaszkodjon meg, mert nem lesz sima az út odáig – nagy csinnadrattával fogunk búcsút venni."

Nem tudom, ti hogy vagytok
vele, persze, én is kíváncsi vagyok a befejezésre, de azért tényleg elszomorodtam. Nem akarnám én sem, hogy egy ilyen folytatásos sorozatot az örökkévalóságig nyújtsanak, de úgy örültem volna még legalább egy évadocskának.

A döntésben, gondolom, azért az is közrejátszott, hogy az írók idén úgy döntöttek, hogy nem töltik ki az évadot fillerekkel csak azért, mert a csatorna azt kéri. Így valamivel gyorsabban elértek a konklúzióhoz, és talán már nem is született olyan sok épkézláb ötlet, amit beletehettek volna egy ötödik etapba. Ebből a szempontból talán jobb is, hogy meghozták ezt a döntést, de ami azt illeti, nem hiszem, hogy sokáig maradnánk Ron Moore és David Eick nélkül. Utóbbinak remélhetőleg megrendeli a sorozatát az NBC, és előbbi sem fog sokáig munka nélkül maradni, ahogy ismerem. Eick is a BSG-nek köszönheti, hogy kapkodnak utána, így nem hiszem, hogy Moore csillaga most áldozna le. Talán még a Caprica című spinoffból is lesz egyszer valami.