Tarantino elszólja magát

Nem akartam ezt az apróságot beleerőltetni az előző postomba, de muszáj megírni.

Quentin Tarantino, akit remélhetőleg nem kell bemutatnom, nemrég egy interjúban nyilatkozta, hogy a kedvenc sorozata a Battlestar Galactica, teljesen odavan érte, ha kell, korán is kel, hogy lássa az új részt. Ha ismét lehetőséget kapna, hogy sorozatepizódot rendezzen, mint legutóbb a Helyszínelőkkel történt, akkor kizárólag a BSG-ben akarna dolgozni.

Jó-jó, azért gondoljunk bele, mennyi ennek az esélye, figyelembe véve, hogy Tarantino gázsija kábé egy évad teljes költségvetését kitenné, de azért jó eljátszani a gondolattal. A televíziózás történelmének egyik legsötétebb sorozata találkozik a mozizás történetének egyik legelborultabb rendezőjével. Uuh.

Személyes kommentárként még annyit, hogy ha még egy olyan fickó is baromi jónak tartja a BSG-t, akitől olyan messze áll a sci-fi, mint ide Nagykáta, akkor miért írtóznak tőle még mindig olyan sokan? Az még oké, hogy kritikusokra nem feltétlen hallgat az ember, de amikor több ilyen kaliberű médiaszemélyiség is ezt a produkciót magasztalja, annak már komoly reklámértékkel kéne bírnia, nemde?