Emlékeztető: ma este különleges CSI-epizód

Ma kerül adásba Bradley Thompson és David Weddle, valamint a sorozat egyik atyja, Naren Shankar közös Helyszínelők-epizódja, amely komoly esélyesként indul a CSI-franchise legviccesebb darabja címéért. A Lawrence Fishburne vezette nyomozók egy sci-fi találkozóra sietnek, miután két munkatársuk egy hullát talál a rendezvényen.

A különleges tetthely lehetőséget ad a sorozatnak, hogy kikacsintson a geek kultúrára, különösen a Star Trek és a Battlestar Galactica szerelmeseire. Könnyen kiszúrhatjuk majd az epizódban Ron Moore-t, és vendégszerepel Kate Vernon is, ha pedig szemfülesek vagyunk, két másik BSG-színészt is észrevehetünk.

Az újságírók már megkapták a kópiájukat, így Mo Ryantől tudjuk, hogy a sztori középpontjában egy Astro Quest című ’60-as évekbeli sci-fi lesz, ami pusztán jogi okokból nem lett a Star Trek. Szó lesz az Astro Quest rebootolásáról (még Bear McCreary zenéjét is lekoppintják kicsit), a gyengén megírt női karaktereiről, és Kate Vernon lesz az, aki a sorozat teljes kivesézésével teljesen elrontja az élvezetét — hogy ne csak a műfajt, hanem a rajongóit is illesse némi kritika.

További izgalmas részletekért és egy röpke Naren Shankar-interjúért látogassatok a Chicago Tribune-ra, aztán ne felejtsétek el holnap a CSI-t kérni Joe bácsikátoktól a t-postán. Addig is, ha lemaradt volna valaki róla, itt lehet megtekinteni az ígéretes trailert.