Miért láttunk földi csillagképeket a Battlestar Galactica űrjeleneteiben?

A nézők az elmúlt évad során többször is kiszúrtak olyan csillagképeket a BSG űrben játszódó jeleneteiben, amelyek a Földről látszódnak. Ebből sokan arra következtettek, hogy a vizuális effektesek szándékosan arra próbálnak utalni, hogy közel járunk az otthonunkhoz.

Hogy mi volt a valódi oka annak, hogy az Oriont majdnem minden héten láthattuk? Darth Mojo, a Battlestar Galactica egyik animátora elárulta, de nem számított arra az össznépi lázadásra, amit ezzel kiváltott. Annyi ugyanis a válasz, hogy a tervezőprogramjuk alapértelmezett csillagos háttere tartalmaz egy csomó csillagképet, és kész.

Néha ugyan elforgatták kicsit a háttérképet, de arra sosem gondoltak volna, hogy a nézők screenshotokat csinálnak ezekről a jelenetekről, és analizálni próbálják a flotta helyzetét. Szóval a csillagképeket sem nem szándékos útmutatónak, sem nem poénnak szánták, egyszerűen csak ez a minta állt a rendelkezésükre. Így is rengeteg munkájuk volt, és ha még azzal is elszórakoztak volna, hogy minden héten máshova rajzolják be a fehér pöttyöket, ne adj’ Isten a flotta valós helyzetéből extrapoláljanak valami odaillő hátteret, máig nem láttuk volna a BSG befejező epizódjait, őket meg hamar kirúgták volna a késések miatt. Darth Mojo blogján meg lehet tekinteni a szóban forgó háttérképet egészben.