Paula Malcolmson: Ne nézzétek a Capricát!

Ron Moore egy kicsit megint beszélt a John Carpenter-horror, a The Thing prequeljéről, amit maga írt. Tiszteletben tartja annak a filmnek a nagyságát, és nem akart olyasféle előzménysztorit írni, ami bármilyen módon befolyásolja, átírja az eredetit. Nem akart a fejére nőni, csak egy hozzá mérhető produkció létrehozása volt a célja. A vicces az, hogy Ron Moore-nak simán elhiszem, ha ilyet mond, Roberto Orcinak és Alex Kurtzmannak viszont nem.

A tegnapi Sci Fi sajtóvetítésen, amelyen bemutatták a Daybreak második felvonását, a csatorna alelnöke azt nyilatkozta, hogy a The Plan (további infók a jobbra található linken) csak ősszel fog adásba kerülni, ami Mo Ryan szerint egyenlő novemberrel, az istenek verjék meg.

Paula MalcolmsonA Caprica 2010 elején debütál a képernyőn, a pilot pedig áprilisban érkezik DVD-re. Az eddigi kritikák egyöntetűen állítják, hogy megvan benne valami BSG-hangulat, de ha hasonlítani kell valamihez, akkor az a Gattaca. Ezzel kapcsolatban Paula Malcolmson (a sorozatban Daniel Graystone neje) azt mondta a sajtóvetítésen, hogy azok, akik nem képesek elég nyitottak lenni egy 50 évvel korábban játszódó prequelre, azok inkább ne is nézzék a Capricát (valójában ennél kevésbé korrektül fejezte ki magát politikailag, de Mo Ryan szerint az nem tűrne nyomdafestéket). Emlékezetes egyébként, hogy Malcolmson hasonlókat nyilatkozott a western műfajt újraértelmező Deadwooddal kapcsolatban is.

David Eick ezt hallva gyorsan hozzátette: "ő Eddie Olmos. Ő fogja azt mondani, hogy 'ne nézzétek a sorozatot!'". Ezzel egy, a BSG premierje előtti nyilatkozatra utalt EJO-tól, aki az eredeti sorozat hardcore rajongóinak üzente, hogy meg se próbálkozzanak a remake-kel, ha nem tudnak neki tisztességesen esélyt adni. Malcolmson olyan kedves asszony (csoda, hogy bekasztingolták a Deadwoodba?), hogy így folytatta: "ha valakinek nem tetszik a Caprica, legalább lesz miről siránkoznia. Mindenki szeret panaszkodni."

Edward James Olmos is jelen volt a rendezvényen, és kifejezte a tetszését a prequellel kapcsolatban. Újra tanúbizonyságot tett a sorozat iránti szeretetéről, amikor a következőket mondta: "Idióták, hogy nem engem kértek fel megrendezni." Így folytatta: "Ez a sorozat lesz a leginkább lélekközpontú, amit valaha is láttam." Esai Morales (Joe nagypapa) annyit mondott, hogy a BSG-ben és a Capricában közös, hogy arról szólnak, mit jelent embernek lenni.