Jók az első benyomások a fináléról

Michael Trucco, Katee SackhoffTegnap tartottak egy sajtóvetítést a Battlesar Galactica utolsó epizódjáról. Az első kritikák szerint a legjobb finálék között van a helye, és kulturális, politikai üzenetet is hordoz magában.

A Sci Fi mostantól SyFy néven fog futni, ebből kifolyólag az egyik kedvenc oldalam, a SyFy Portal nevet is változtatott Airlock Alphára, miután kivásárolták a brandjüket. Ők írták meg, hogy a Los Angeles Times szerint idén se lesz sok esélye az Emmykre a Battlestar Galacticának.

Sixx is megírta a kritikáját a Daybreak első részéről, mostantól pedig minden nap előrukkol valami BSG-s jósággal, kezdetnek egy fanvideóval.

Michael Trucco a tavalyi súlyos autóbalesete után nem tudott járni, ezért fekszik hetek óta ágyban és kádban a BSG Sam Anderseként. Katee Sackhoff elmondta, hogy ez nemcsak a sorozat történetét, de a kettejük kapcsolatát is alaposan átírta. Spoiler következik, a bekezdés hátralevő részét ki kell jelölni: a balesetnek köszönhetően a két színész barátsága is elmélyült, és így alakulhatott, hogy a karaktereik együtt lesznek a sorozat végén. Ha nem így történt volna, talán Apollóval jön össze Starbuck. Szerintem jobb is így.

Sackhoff minderről ebben a videósorozatban beszél, ahol megemlíti azt is, hogy a sorozatban a színészek igazán nagy befolyással lehettek a jeleneteikre és a karaktereikre. Ő és Aaron Douglas versenyeztek, hogy hány jelenetből tudják magukat kiíratni, hogy előbb hazamehessenek. Mindig megpróbálták elmagyarázni a rendezőnek/írónak, hogy miért is nincs helye Starbucknak vagy Tyrolnak az adott felvételen, és általában bejött. Azt is elmeséli, hogy a lázadásos epizódok egyikében hülyeségnek tartott egy jelenetet, amelyben az őrködő lázadóktól egy sarokra hangosan beszélgettek Leevel, ezért úgy döntött, hogy szörnyen színészkedik majd, hátha kivágják. Bejött.