Egy csokor kérdés, amire várjuk a választ – revisited

Újra elővettem az azonos című régi posztot, amit az olvasókkal közösen hoztunk össze tavaly, és átfutottam, mi az, ami még mindig megválaszolásra vár belőle, és mi nem. Kihúzkodtam, amit már nem várunk, és békén hagytam, amit még igen. Az érdekes az, hogy már ténylegesen már nem sok kérdés maradt fenn, talán összesen három, csak azok vannak szétszedve részleteikre. Íme:

  1. Ki vagy mi pusztította ki a Földet, mikor történt a szerencsétlenség, és hogy passzol ez a próféciákba? Hogy történt ez régen, hogy zajlott le most?
  2. Mit láttunk a romok között, a Brooklyn-hidat vagy Aurora templomát? Esetleg mindkettőt vagy egyiket sem? (igazából nem kaptunk választ, de nem is fogunk)
  3. Egyáltalán a Földön járunk? Él még valaki vagy valami ezen a bolygón?
  4. Honnan ered az utolsó öt cylon, és mi közük a másik héthez? Ugyanolyanok vagy különbözőek? Ki építette és programozta őket, ha egyáltalán így történt? Összességében kiket nevezhetünk cylonnak? Mit jelent cylonnak lenni?
  5. Kicsoda az utolsó cylon, és hol a fenében van, ha nem a flottában?
  6. Ki vagy mi rabolta el Kara Thrace-t és rakott alá egy vadonatúj Vipert? Mi köze van ennek az egésznek az utolsó cylonokhoz, akik rájöttek a vadászgép rejtélyére?
  7. Beteljesült már Starbuck sorsa, vagy még várnak rá teendők a jövőben? (végül is a harbinger of death dolgot már letudta, de azért még nem húznám ki egyelőre ezt a pontot)
  8. Hol vannak most Cavilék, ha egyáltalán vannak még, és utolérik-e valaha az üldözött flottát?
  9. Mit akar jelenteni az első évad óta kerülgetett operaház, és mit keres ott Roslin meg a többiek? Miért vizionálta Roslin és korábban Baltar is az operaházat a jövendő dolgok helyszínéül?
  10. Mi a szerepe ebben az egészben Herának, illetve Nicholas Tyrolnak, ha egyáltalán van? (végül is tudjuk, csak nem mondták még a szemünkbe)
  11. Mi a szerepe ebben az egészben Tigh gyerekének, ha egyáltalán van, és mi lesz most apuka-anyuka közös sorsa? Házasság, lakáshitel és boldog nyugdíjasévek, vagy elutasítás?
  12. Mi lesz most a négy leleplezett cylonnal? Oké-oké, amnesztia meg minden, de azért mégicsak cylonok. Utálni fogják őt az emberek? Szeretni fogják őket a testvéreik?
  13. Adama össze bírja még magát szedni egy ekkora csapás után? Mi vár rá a jövőben, és el bírja-e fogadni a barátját annak, ami?
  14. Most akkor Roslin a haldokló vezető, vagy nem? Mi lesz, ha ő eltávozik?
  15. Honnan ered ez a sok virtuális karakter, Head Six, Head Baltar, Leoben, meg mindenki? 
  16. Mit fog csinálni Baltar ennyi cylonitával a háta mögött? Mire megy ki a játék ezzel a szektista vonallal? Gaius tényleg Isten keze lenne, vagy szimpla félőrült? Végül is kicsoda ez az Isten egyáltalán?
  17. Bónusz kérdés: meg fogjuk tudni valaha, hogy mi lett a földi kenyérpirítókkal, akik leigázták a műbőröket?