BSG-bigyók mindenütt

Elképesztő, amit NocadLee küldött (köszi szépen!), a 2008-as BrickConon, úgy néz ki, nagyobb mennyiségű Battlestar Galactica-darabot mutattak be, mint amennyi díszlettel a sorozat öt éven keresztül dolgozott — persze LEGO-méretben. Az építő meg is kapta a Best in Space-különdíjat, érdemes megnézni, mivel érdemelte ki.

Végre valaki megalkotta, már nagyon itt volt az ideje: Starbuck's kávésbögre a Galactica Sitreptől. Tíz dollárért elvihető.

Darth Mojo két képet posztolt egy eredeti sorozatos Viperről: az egyik egy valódi modell, a másik pedig CGI, a különbséget a kettő közt mégis alig lehet megmondani. Félelmetesen jó munka, itt lehet megnézni.

A hivatalos Battlestar-oldalon egy interaktív videó segítségével be lehet járni a Galactica fedélzetét. Eljuthatunk a CIC-ra, a pilóták pihenőjébe és még egy tucat helyre, mindent teljesen autentikus formában meg lehet vizsgálni. Egy próbát megér a túra, erre tessék navigálni.

David Eick (komolyan, miért hívják még mindig így?) videóblogja is frissült, az új részben Alessandro Juliani vezeti körbe a legnagyobb rajongóját a díszletek köztt — pontosabbnan vezetné. Hogy miért, az ezen a linken kiderül, én mindenesetre jókat nevettem.

A DVICE, a Sci Fi csatorna tulajdonában álló kütyüblog állat dolgot talált ki: Steampunk cylon verseny a neve. Képzeljük el, hogy megérkeznek a cylonok a Földre, és itt még csak az 1800-as években járunk. A cylonok lezuhannak, és a kevés túlélőnek az elérhető technikák felhasználásával kell túlélniük, ezért a gőzgépek szintjére downgrade-elik magukat. Egy ilyen szcenárió végeredményét kell összefotosoppolni, lerajzolni, vagy megépíteni és lefényképezni, és a legjobbak hazavihetnek valamilyen Battlestar Galactica-kegytárgyat. Március 20-án derül fény a győztesekre, alig várjuk a munkáikat.