Jane Espenson fogja vezetni a Caprica íróit

Ron Moore egy korábbi interjúban bejelentette, hogy az első évben ő fogja ellátni a showrunneri feladatokat a Caprica című spinoffban is, de akkor még túl merész lett volna olyan következtetéseket levonni, hogy utána talán otthagyja ezt a pozíciót. A Chicago Tribune nemrég azonban közzétette, hogy valamikor az új sorozat első évadja során Moore valóban átadja a stafétát egy kollégájának, méghozzá Jane Espensonnak. Az írónő a harmadik évaddal szállt be a BSG-be, effektíve átvéve Anne Cofell Saunders helyét, és RDM azóta sem győzi dicsérni a munkáját. A hírrel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: 

[Jane Espenson] kiváló író. A Galactica utolsó évadjában egyre több felelősséget ruháztam át rá a gyártásvezetés és az utómunkálat oldalán. A The Plan [című tévéfilm] forgatókönyvét ő írta, és executive-producerkedett fölötte elejétől a végéig. Lényegében ő volt a Plan showrunnere. Remek munkát végzett, és óriási bizalmam van benne. 

A júliusban kezdődő forgatásokig minden bizonnyal a zsebükben lesz egy pár forgatókönyv, amelyeken jelenleg Moore és Espenson mellett Michael Taylor és Ryan Mottesheard dolgoznak az írók műhelyében. A BSG írócsapata is fokozatosan jött össze az első évad során, úgyhogy számíthatunk még újabb nevekre a jövőben. Bizonyára gazdagodunk majd néhány vendégszerzővel is, és reménykedem abban, hogy a BSG világában ismeretlen írók is felbukkannak majd a stábban, hogy új színt vigyenek a spinoff stílusába.