Este jönnek a webizódok

Emlékeztetőül mindenkinek: ma startol a neten a Battlestar Galactica tíz részes websorozata. Az amerikai keleti parti idő szerint délben kerül ki az anyag, tehát átszámítva mi este hatkor láthatjuk a Face of the Enemy első epizódját. Micsoda szerencse, hogy akkor épp vonaton fogok ülni.

Vigyázat, a naptárakba azonban nem kell minden hétre előre bevésni a péntek 18 órát, ezt követően ugyanis hétfőnként és szerdánként jutunk majd hozzá az újabb webizódokhoz. A pontosság kedvéért beillesztem a vonatkozó részt a sajtóközleményből:

  • Friday, December 12: Chapter 1
  • Monday, December 15: Chapter 2
  • Wednesday, December 17: Chapter 3
  • Monday, December 22: Chapter 4
  • Wednesday, December 24: Chapter 5
  • Monday, December 29: Chapter 6
  • Wednesday, December 31: Chapter 7
  • Monday, January 5: Chapter 8
  • Wednesday, January 7: Chapter 9
  • Monday, January 12: Chapter 10

Ha valaki addig is szeretné tudni, miről fognak szólni ezek a 3-4 perces anyagok, az lapozzon el ide, ha pedig arra is kíváncsi, kit fogunk megismerni a ma esti percekben Gaeta élete párjaként, az ide navigáljon.

A Chicago Tribune tévés bloggere látta már az első két felvonást, és ugyan pár órával a premier előtt nincs értelme spoilerezni, azt azért elárulhatom, hogy a következő hetekben Gaeta hadnagy élete legrosszabb napját fogjuk látni, az első jelenetek pedig kifejezetten feszültek, izgalmasak lesznek. A Face of the Enemy kilenc nappal a Revelations eseményei után játszódik.

 

Tehát ne feledjük, hat óra előtt pár perccel izzítsuk a Hotspot Shieldet (hm, most már a csehek is ezt javasolják, talán olvasnak minket?), illetve próbálkozzunk meg egy USA-beli proxy szerver beállításával (köszi a tippet Zs-nek, bár ezt ne hagyjuk az utolsó pillanatra). Utána már lehet is a következő url-re, és élvezni a hosszú szünet után a legelső BSG-perceket: http://www.scifi.com/battlestar/webisodes/

A tovább mögött Jane Espenson nyilatkozatát olvashatjátok a websorozattal kapcsolatban (vigyázat, spoileres).

 

Arra a kérdésre, hogy miért tették meleg karakterré Gaetát, röviden azt felelte az írónő:

Szerintem ennek van értelme. Ahogy Gaetának adtunk egy barátot, minden gazdagabb és még érdekesebb lett. És nem érezzük úgy, hogy ezzel elvettünk volna egy karaktert, akit már elfogadtak és megszerettek a nézők.

Alessandro Juliani alakítása eddig is számos spekuláció alapja volt a karaktere beállítottságát illetően, és Espenson szerint ez csak megkönnyítette a dolgukat.

Tudom, hogy a rajongókat megragadta ez a dinamika, és lényegében eddig is meleg karakterként kezelték Gaetát. Megemlítettem Ron Moore-nak, hogy mi lenne, ha direktben is érintenénk a témát. Alessandro Juliani sem ellenkezett, így beleírtam a sztoriba, és nagyon-nagyon remekül jött ki a dolog. Örülök, hogy megtettük. Nem igazán érzem úgy, hogy hozzátettem volna bármit is a karakterhez, inkább csak kimondtam valami olyasmit, aminek eddig is birtokában volt.

Persze ez a kardinális kérdés éppen hogy csak érintve lesz a rövidke epizódokban, mindössze a legelsőben érintik a témát, aztán ki is bontakozik a rejtélyes krimitörténet, amely köré a websorozat fonódik. Ennek ellenére az AfterElton nevű – nem fogjátok kitalálni, mivel foglalkozó – szájton elég részletesen leírják, mi zajlik le abban a pár képsorban Gaeta és Hoshi között. A tíz részt felölelő sztori nem képezi szerves részét a negyedik évadnak, de valamelyest megalapozza a hadnagy fontos szerepét a hátralevő részekben.