Nemsokára jönnek a webizódok (frissítve)

Ugyan a BSG 4.5 premierjéig még negyvenhatot kell aludni, de az elvonási tüneteket valamelyest enyhítheti az, hogy a SciFi.com még idén, az ünnepek előtt elkezdi adagolni a rajongóknak a webizódokat, méghozzá öt héten keresztül heti kétszer, egészen addig, amíg át nem térhetünk a nagyobb dózisra január 16-án. Maureen Ryan a Chicago Tribune-tól ugyanis arról értesült, hogy a netes vetítésekre jövő hét péntektől, azaz december 12-étől lehet számítani, már csak az a kérdés, hogy mi, nem amerikaiak is hozzájutunk-e a betevőnkhöz valahogyan.

A The Face of the Enemy címet viselő websorozat tíz felvonását az idén a Faithtel debütáló Seamus Kevin Fahey és a humoráról is ismert Jane Espenson írta, és egyelőre arról nincs hír, hogy miről fog szólni, leszámítva egy fordulatot, amely közönségkedvenc karaktert fog érinteni. Egyes előzetes híresztelések szerint a rendezői feladatokat két színész, Jamie Bamber és James Callis látták el fele-fele arányban, de biztosat talán csak a premier napján fogunk tudni.

Frissítés: A Sci Fi Wire közzétette a csatorna hivatalos leírását a webizódokról, vigyázat, ez már spoileresnek tekinthető. Íme:

A The Face of the Enemy címet viselő történet a Battlestar 4.0 és a 4.5 között játszódik, és Gaeta hadnagyot kíséri el egy Raptor-utazáson, amelyen csupa idegen az útitársa. Mikor az egyik utas rejtélyes módon meghal, a Raptor szűkös körülményei között ember-cylon lelkitusa tör ki, mindenki gyanúsítottá válik, és a fedélzeten eluralkodik a paranoia.

A webizódokban Grace Park és Michael Hogan is fel fog tűnni. A tovább mögé rejtettem azt a képet, amely megerősíti a korábban megszellőztetett spoilert, óvatosan tessék klikkolni azoknak is, akik tudják, miről van szó.